СТАВЕТЕ ПАРИЧКА ВО ЗАмрзнувачот ПРЕКУ НОЌ: Засекогаш ќе се ослободите од ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

СТАВЕТЕ ПАРИЧКА ВО ЗАмрзнувачот ПРЕКУ НОЌ: Засекогаш ќе се ослободите од ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

Ако не, ризикувате да се расипе храната во неа, а сметката за струја ќе „скокне“ додека апаратот се обидува да ја одржи температурата.

Ако планирате одмор, веројатно нема да оставите многу полн замрзнувач , но и покрај тоа, најдете место во него за една чаша. Наполнете го со вода речиси до врвот и оставете го целосно да замрзне, а потоа ставете еден динар на површината на замрзнатата вода.

Кога ќе се вратите од одмор, и по само неколку дена, динарот сепак треба да биде на површината на водата.

Но, ако се „потоне“ во мразот, а веќе е на половина од чашата, тоа е сигурен знак дека замрзнувачот не работи правилно. Исто така, можно е да снемало струја и вашата храна, заедно со водата во чашата, да се одмрзнала и повторно да се замрзнат, што покренува големо прашање за нејзината безбедност за јадење. Време е да повикате електричар!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *