НАЈПАМЕТНИ ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ: Никој не може да ги измами и тие се многу опасни

НАЈПАМЕТНИ ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ: Никој не може да ги измами и тие се многу опасни

Според Менса, генијалец е некој кој постигнува резултати од или над 98-от перцентил на тест за интелигенција или кој било друг стандардизиран тест за интелигенција. Но, генијалците не само што се многу интелигентни, туку можете да бидете креативен гениј, што значи дека вашиот мозок е способен да види решенија кои не се очигледни за другите луѓе.

Ова би можело да биде добра вест за вас, особено кога станува збор за астрологијата, затоа што можеби сте еден од најпаметните знаци во зодијакот без воопшто да го знаете, пишува „Тур Танго“.

Водолија
Водолиите имаат тенденција да филтрираат речиси сè преку нивниот интелектуален ум. Тие се во состојба да се оградат од ситуацијата, што им олеснува да најдат решение. Тие се познати по урамнотежени, инвентивни и ладни глави. Водолиите прифаќаат идеи и концепти од други извори освен од нив самите. Всушност, тие бараат алтернативни гледишта. Сепак, тие нема да се обврзат на верување за нешто додека не видат докази за тоа.

Девица
Девиците се заинтересирани за секакви работи, дури и ако тоа се работи кои другите луѓе ги земаат здраво за готово. Доколку нема решение за проблемот или е тешко да се најде одговорот, Девицата едноставно ќе се зафати да создаде свој одговор. Сакаат да го решаваат нерешливото и да го поправаат скршеното. Иако воопшто не сакаат да се фалат, има многу малку што една Девица не може да го разбере. Тие поставуваат многу прашања, што е сигурен знак за генијалност.

Јарец
Јарците имаат многу методичен, прецизен и високо структуриран начин на размислување кој им помага да донесуваат паметни одлуки. Тие избегнуваат да бидат премногу импулсивни со тоа што имаат јасен поглед на нивните цели, и додека се подготвени да размислуваат за алтернативни стратегии, тие ќе ја разгледаат пошироката слика и ќе ги разгледаат сите последици. Тие не се откажуваат; кога прават грешки, учат од своите грешки и се прилагодуваат.

Шкорпија
Практично е невозможно да се измамат Скорпијата поради нивната ментална сила, перцептивна интелигенција и интензитет. Имаат перцептивно расудување, односно способност да ги користат информациите што ги добиле со своите сетила. Тие не само што добиваат многу информации од нивните сетила, туку можат многу брзо да ги искористат. Скорпиите ги собираат информациите што другите луѓе обично ги пропуштаат. Не можете да ја изневерите Шкорпијата затоа што веднаш ќе ве фатат и не сакате тој да ја користи својата висока интелигенција за одмазда.

Близнаци
Сè што треба да направите е да ги слушате Близнаците како зборуваат и ќе ја разберете нивната генијалност. Тие се најбрзите мислители и имаат посебна способност да собираат и шират информации. Тие често имаат целосно развиена смисла за хумор, што е уште еден показател за генијалност. Не само што духовитите луѓе имаат поголем коефициент на интелигенција, тие покажуваат и поголема креативност, имаат импресивни расудувања и вербални вештини и прилично лесно стекнуваат нови пријатели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *