ОВА ЌЕ СЕ СЛУЧИ ВО ВАШИОТ ДОМ АКО ЗАПАЛИТЕ ТЕМЈАН: Има силно влијание врз ЕНЕРГИЈАТА ВО КУЌАТА

ОВА ЌЕ СЕ СЛУЧИ ВО ВАШИОТ ДОМ АКО ЗАПАЛИТЕ ТЕМЈАН: Има силно влијание врз ЕНЕРГИЈАТА ВО КУЌАТА

Негативната, штетна енергија може мирно да влезе во вашите домови на неколку начини. Не е важно како оваа негативна енергија го нашла своето место во вашиот дом, важно е што побрзо да се ослободите од неа, а тоа можете да го направите со извршување на неколку едноставни ритуали.

Со отстранување на негативната енергија од вашиот дом, ќе ја вратите рамнотежата и хармонијата. Постојат неколку ситуации кога е неопходно повторување на следните четири ритуали за чистење. Тие треба да се практикуваат ако некој е болен, ако луѓето често ја посетуваат вашата куќа, ако сте се преселиле, ако чувствувате зголемување на негативните емоции или ако постојано ви се случуваат непријатни ситуации.

Запалете темјан
Ова е еден од најстарите, најбрзите и најефикасните начини да го исчистите вашиот животен простор од негативна енергија. За да извршите чистење со жалфија, мора да ја отворите влезната врата и сите прозорци во вашиот дом. Запалете ја жалфијата и оставете ја да изгори за момент. Потоа исклучете го огнот и оставете го да чади некое време.

Најдоброто место за почеток се задните простории на вашата куќа. Одете низ собата и покријте што е можно повеќе простор. Користете пердув или било што друго за да го ширите чадот од жалфија од агол до агол на собата. Бидете сигурни да влезете во секоја соба додека го наоѓате патот до влезната врата. Откако ќе пристигнете пред станот или куќата, излезете од вратата и истрчајте го мудрец околу вратата и рамката. Оставете го мудрецот надвор и оставете го да изгори. Потоа запалете малку темјан смола и повторете ја прошетката низ станот.
Ќе ја отфрли негативната енергија на подлабоко ниво, истото можете да го направите и со темјанот.

Посипете малку сол во аглите, прозорските рамки и влезовите на вашиот дом
Посипете морска сол во четирите агли на собата и оставете ја да отстои 48 часа. Ќе ја апсорбира негативната енергија на претходните сопственици, ако само се вселувате, или негативната енергија на луѓето кои се болни или се караат. По 48 часа исчистете ја со правосмукалка или изметете и фрлете ја солта. За дополнителна заштита, мелете го шафранот и измешајте го со сол. Во тибетската традиција, злите енергии не го сакаат мирисот на шафран, па затоа нема да влезат во просторот ако се користел шафран.

Потоа темелно исчистете ги вратите и прозорците од вашиот дом користејќи мешавина од сок од 5 лимони, чаша сол и 1/4 шолја бел оцет додадени во кофа со вода (смесата е јака, затоа користете ракавици). Откако ќе се исушат површините, посипете морска сол на праговите и праговите на вратите за да спречите негативните енергии повторно да влезат во вашиот дом.

Користете кристали за заштита
Црниот турмалин ја апсорбира негативната енергија на луѓето и просторот. За да го користите, ставете парче во секој агол од собата. На овој начин се гради заштитен штит кој го спречува влегувањето на негативна енергија во вашиот простор. Апсорбира и електромагнетна енергија, така што ако ја чувате во близина на вашиот интернет рутер, телевизор, компјутер и други уреди, исто така штити од нивната штетна енергија.

Црниот турмалин ја намалува анксиозноста и депресијата, па со држење на турмалин во раце можете да извлечете негативна енергија од сопственото тело.

Користете звуци и мелодии
Кога мислите на опседната куќа, мислите на празна, стара, тивка куќа, целосно покриена со прашина. Тивкото место привлекува негативна енергија, поради што звукот е многу моќен метод за чистење. Прошетајте низ вашиот дом со ѕвонење или користете тибетски сад за пеење за да спречите негативност да се насели во вашиот простор.

Поставете нова намера за вашиот дом
Формата ја следи мислата. Пред да направите било што друго, поставете конкретна намера за вашиот дом. Што сакате простор да ви помогне да ослободите? Како сакате да се чувствувате во вашиот дом?

На пример, можете да кажете: „Мојата намера е да ја исчистам негативната енергија од мојот дом за да можам да бидам фокусирана и продуктивна“ или „Мојата намера е да ја ослободам енергијата на моето поранешно момче и повторно да се чувствувам мирно“. Кажете ја вашата намера гласно да ги иницирате смените.

Користете ја моќта на вашата имагинација
Визуелизирајте блескава, златна светлина во просторот на вашето срце. Додека дишете длабоко, проширете ја таа светлина додека не биде надвор од вашето тело. Сега раширете ја таа светлина во вашиот животен простор, со намера да се отстранат сите енергетски блокади.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *