ДО КРАЈ НА ГОДИНАТА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ФРЛИТЕ ОВИЕ РАБОТИ ОД ДОМОТ: Само така се ќе ви тргне ОД РАКА во 2023 година.

ДО КРАЈ НА ГОДИНАТА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ФРЛИТЕ ОВИЕ РАБОТИ ОД ДОМОТ: Само така се ќе ви тргне ОД РАКА во 2023 година.
Чистата и уредна куќа е приоритет во текот на целата година, а последните денови од новата година се вистинско време да започнете со чистење на непотребните работи.

За да се чувствувате удобно и подобро расположено да зачекорите во 2023 година, отстранете ги следниве предмети од вашиот дом. Само така сè ќе ви помине без проблеми.
Единствената цел на оваа листа е да го направи просторот во кој живеете почист и повоздушен.

Стари мобилни и полначи
Рециклирајте, продадете или фрлете, но дефинитивно е време да ослободите простор во вашиот дом и да го доведете во ред.

Застарена електроника
Исфрлете ги старите видео рекордери, магнетофони, далечински управувачи и кабли кои не мора повеќе да ги користите пред Новата година да затропа на вратата.Технологијата продолжи понатаму, и иако повеќе не користиме стара електроника, често ја чуваме во нашиот простор. И сигурно не ви требаат вишок работи.

Списанија
Ако сакате да читате модни списанија и весници, веројатно имате куп стари списанија во вашиот дом. Можеби некои од нив не сте ги ни прочитале до крај, немате ни намера или не стигнувате до таму, а сепак ги чувате.Проверете ги полиците, искрено признајте дали ќе прочитате нешто, а останатото рециклирајте го.

Стара облека или чевли што никогаш не сте ги носеле
Секоја жена во својот плакар има најмалку два пара чевли кои ги сака, но не ги носи. Можеби ги носела само еднаш или воопшто не ги носела.
Истото е и со облеката. Извадете се од плакарот, бидете искрени со себе, ослободете простор, дајте му го на некој што би го носел.

Стара шминка
А шминката има свој рок на траење. Декоративната козметика обично трае само шест месеци по отворањето. Вообичаено е шминката да остане долго во бањата, па крајот на годината е време да ја смените таа навика.

Лекови со истечен рок
Времето брзо лета, како сè и лековите имаат рок на траење . Она што е особено важно е да не смеат да се користат доколку рокот им е поминат. Затоа, внимавајте, испитајте што имате од лековите и фрлете ги оние на кои им поминал рокот.

Искинати или неусогласени чорапи
Проверете ги фиоките каде што ги чувате вашите чорапи, и ваши и на сите во домот и организирајте ги, но фрлете се што спаѓа во оваа категорија.

Работи поради кои се чувствувате лошо и несакани подароци
Знаеме колку ни е тешко да раскинеме или прекинеме комуникација со саканите поради расправија. Тогаш сигурно секој предмет, подарен на место кое некогаш сте го посетувале заедно, ќе предизвика кај вас носталгија и тага.

Затоа исфрлете ги сите несакани подароци поради кои се чувствувате лошо пред Нова година. На овој начин ќе оставите тежок период зад себе и ќе се свртите кон поубави работи.

Работи што сте планирале да ги продадете, но никогаш не сте ги направиле
Бидете искрени, дали навистина сакате да се ослободите од тие работи и да ги ставите на продажба? Ако вашиот одговор е не, тогаш фрлете ги сега.

Наредете ги сите документи и хартии
Одвојте време и средете ги купиштата хартии, документи и платени сметки. Одлучете што да фрлите, а остатокот уредно ставете го во папки и намалете го просторот во фиоките.

Разни пластични парчиња во кујната
Можеби не користите многу или сте го изгубиле капакот. Проверете ги сите фиоки во кујната бидејќи најчесто се наоѓаат на неколку места. После тоа, одделете го тоа што го користите и ставете го на едно место, а остатокот рециклирајте го.

Резервни навлаки
Многу луѓе имаат тенденција да чуваат некои прекривки „за секој случај“. Тие се гломазни и зафаќаат многу простор, па најдобро е да се ослободите од нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *