ЈАДЕТЕ ПО ЕДЕН ЛИСТ СЕКОЕ УТРО: Не е само украс, ова растение е многу повеќе од тоа!

ЈАДЕТЕ ПО ЕДЕН ЛИСТ СЕКОЕ УТРО: Не е само украс, ова растение е многу повеќе од тоа!

Чуваркуќа ја најде својата примена во народната медицина, а современите истражувања се насочени кон полисахаридите од сокот од чуваркуќа, бидејќи им се препишуваат одлични ефекти врз имунолошкиот систем.

Од опсегот на лековити ефекти што ги има јаболкото крем, најпознато е дека тоа е растение кое го отстранува вишокот маснотии од ушниот канал. Оттука доаѓа и второто име на ова растение . Освен тоа, сокот од листовите на домашното растение е многу добар природен лек за болести и повреди на кожата, чиреви, исекотини и изгореници.

Исто така, медицинскиот сок од ова растение со години се користи за отстранување на пченките и брадавиците, како и за пегите од сонцето.
Чуваркуќа има слично дејство како алое вера, која е позната по лекување на разни кожни заболувања.

Ова растение се смета за еден од најбезбедните лекови за широк спектар на кожни болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *