Оженет маж ја оставил својата бремена љубовница. После 9 месеци добил разгледница и се онесвестил кога прочитал што пишува!

Оженет маж ја оставил својата бремена љубовница. После 9 месеци добил разгледница и се онесвестил кога прочитал што пишува!

Оженет маж имал љубовница од Италија и аферата траела неколку години. Но, еден ден таа му кажа дека е бремена.

Мажот не сакал да си ја уништи репутацијата и да стави крај на долгогодишниот брак, па ја замолил љубовницата да се врати во Италија и да се породи тајно во замена за голема сума пари.

Тој и ветил и дека ќе обезбеди средства за детето додека не наполни осумнаесет години.
Жената се согласила и го прашала како би знаел дека детето е родено.

За да избегне какви било проблеми и публицитет, тој и рекол да му испрати разгледница на која пишува „Шпагети“ кога ќе се роди бебето.
По некое време раскинале и таа се вратила во Италија.

Поминаа речиси девет месеци…
Една ноќ, мажот се вратил дома, сопругата го сретнала со изненадување во очите:
„Драги“, му рекла, „Денес добивме чудна разгледница“.

„Тоа е интересно“, одговори тој. “Дозволи ми да погледнам.”
Жената му дала разгледница и ја чекала неговата реакција. Човекот прочита неколку реда, застана, а потоа побледе и се онесвести. Разгледницата падна на земја, а на неа пишуваше:

„Шпагети, шпагети, шпагети, шпагети, шпагети. Три порции со ќофтиња и две без. Ве молиме испратете повеќе сос…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *