УКРАЛА ПОВЕЌЕ ОД МИЛИОН ЕВРА ВО ШТУТГАРТ: Откриено името и профилот на Инстаграм на 42-годишна жена од Босна и Херцеговина

УКРАЛА ПОВЕЌЕ ОД МИЛИОН ЕВРА ВО ШТУТГАРТ: Откриено името и профилот на Инстаграм на 42-годишна жена од Босна и Херцеговина

Жената која украла повеќе од еден милион евра од фирма во Штутгарт се вика Мирнеса С. и има босанско-херцеговско потекло. Нејзиното име е Мики, а наводно работела како келнерка во Штутгарт.

Откриен е и Инстаграм профилот на Мирнезе С., а на него објави фотографии на кои се гледа како се забавува облечена во брендирана облека.
Имено, 42-годишната на 14 октомври годинава украла повеќе од еден милион евра од компанијата за трансфер на пари во Штутгарт каде била вработена. Оттогаш нема ни трага од неа.

Според полицијата, жена украла повеќе од еден милион евра од просториите на компанијата на 14 октомври околу 15.10 часот. Таа имала пристап до парите како вработена во компанијата. Кражбата била откриена истиот ден, а полицијата започнала истрага. Во својата изјава не објаснија како вработената извадила толку голема сума пари.

Како што претходно напиша Fenix-magazin.de, полицијата трага по 42-годишна жена, а објавена е и награда во износ од 37.500 евра.

Осомничената жена е висока 174 сантиметри, со сино-зелени очи и руса коса. Тој има неколку тетоважи по целото тело, особено на рацете. Понудена е награда за помош која би довело до апсење на 42-годишната жена Наградата е 37.500 евра и е приватно осигурена. Секој кој знае нешто за 42-годишниот осомничен се замолува да ја контактира криминалистичката полиција на +4971189905778 , соопшти полицијата во Штутгарт.

По објавувањето на оваа вест на Fenix-magazin.de во четвртокот, во редакцијата се јавил читател (податоци за името и презимето познати на редакцијата) кој кажал дека се работи за лице од соседната земја на Хрватска, односно од земја од територијата на поранешна Југославија.

Подоцна беше откриено дека 42-годишната е државјанка на БиХ и се вика Мирнеса С.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *