КИНЕСКИОТ ХОРОСКОП ЗА 2023 ГОДИНА Тврди ДЕКА ЕДЕН ЗНАК ЌЕ ПЛИВА ВО ПАРИ: Паричникот ќе му биде полн цела година

КИНЕСКИОТ ХОРОСКОП ЗА 2023 ГОДИНА Тврди ДЕКА ЕДЕН ЗНАК ЌЕ ПЛИВА ВО ПАРИ: Паричникот ќе му биде полн цела година

Наредната 2023 година ќе ја карактеризира мирен и хармоничен карактер, бидејќи според кинескиот хороскоп, 2023 година е година на црниот зајак. Ова е љубезно и нежно, семејно животно кое се грижи за своето потомство. Затоа, глобалната задача во наредната година е да се фокусираме на семејните интереси и вниманието кон најблиските.Владетелот на овој симбол е Венера. Тоа придонесува за пријатни промени во личниот живот. За многу знаци овој период ќе биде поволен за создавање семејство и раѓање деца .

Година на зајакот и општи карактеристики
Годината на зајакот има друго име – годината на мачката. Генерално, и двата лика имаат заеднички карактеристики – тие се слатки и домашни. Според источниот календар, годината на зајакот започнува на 21 јануари. Во Кина, овој симбол се третира малку поинаку. Имено, јецот таму не се смета за кукавица, напротив, му даваат квалитети како храброст, херојство и бестрашност. И ова не е претерување, бидејќи во дивината, во стресни ситуации, овие животни се однесуваат лукаво и смело. Затоа, 2023 година ќе се одржи под покровителство на херојството и храброста.

Исто така, предностите на годината вклучуваат очигледен непотизам на знакот, неговиот фокус на удобноста и домот. Затоа, успешна година на Зајакот ќе биде за оние кои се фокусираат на семејството, се грижат за саканите и претпочитаат бучни забави дома.

Стаорец
(1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)
Покровител на љубовта – Зајакот ќе го сподели своето љубовно расположение со стаорците. Тоа ќе се манифестира во желбата на овој знак да се грижи за својот личен живот и семејството во текот на 2023 година. Работата и финансиите ќе застанат на втор план. Зајакот ќе ги цени таквите импулси и ќе ги поддржи со подарок на хармонија и благосостојба. Тој ќе ги зајакне веќе воспоставените семејни и љубовни врски, а стаорците кои се во потрага ќе ги зголемат шансите да го најдат најдобриот партнер за нив.

Бафало
(1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)
Црниот зајак сака да ги научи Бафалите во текот на наредната година да не бркаат по ништо значајно, бидејќи тогаш ќе пропуштат многу мали пријатни моменти. Доколку претставниците на годината не успорат, годината можеби нема да биде целосно поволна за нив. За да бидат среќни во 2023 година, припадниците на овој знак треба да научат да забележуваат мали успеси и да се радуваат на нив.

Тигар
(1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2023)
Лесен, брз, но претпазлив, Зајакот подготви серија тестови за Тигарот за да ја тестира силата на предаторот во емотивен аспект. Затоа, Тигрите ќе мора да застанат и да бараат компромис, што и да се случи. Зајакот соодветно ќе го награди Тигарот за компетентност и воздржаност.

Зајак
(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)
За Рабитс нивната година ќе донесе многу пријатни изненадувања. Среќата буквално ќе им „брка“ на пети. За да не ги пропуштат сите бонуси, претставниците на знакот мора внимателно да го следат нивното здравје. Понатамошната благосостојба ќе зависи од чувствителноста на физичките и менталните услови во 2023 година. Можеби зајакот ќе ви претстави некој некритичен настан што ќе ве принуди да обрнете внимание на себе. Овој момент ќе биде поим.

Змеј
(1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)
Зајакот нема да ги изневери змејовите ако се сомневаат во нивните способности и ескалираат негативни и вознемирувачки мисли. Затоа, претставниците на знакот ќе мора да го прилагодат своето однесување за да извлечат максимум од оваа година. Во спротивно, Зајакот ќе биде навреден од таквото запоставување, а Змејот ќе биде опсипан со непријатни работи.

Змија
(1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)
Во наредната година, на змиите ќе им треба сета нивна мудрост и увид. На секоја одлука во овој период треба да се пристапи мирно и претпазливо за да не се исплаши симболот на годината. Прекумерната импулсивност ќе ве оддалечи од посакуваните цели.

Коњ
(1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)
Годината на зајакот подготви многу пријатни изненадувања за претставниците на овој знак. Умен симбол ќе ги награди ако коњите не галопираат предалеку – па ќе биде неопходно да се остави настрана брзањето. Фокусирајте се на создавањето и дајте целосна доверба во наредната година.

коза (овца)
(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)
Козата има неверојатна компатибилност со својот сопственик зајак од 2023 година. Ова може да значи само едно – неговата сеопфатна и моќна поддршка. Така, Козата ќе има продуктивен годишен циклус, полн со позитивност и стабилност. Сепак, оваа година не вреди да се започнуваат нови големи проекти, подобро е да се следи избраниот пат – тогаш шансата за постигнување огромен успех ќе биде многукратно поголема.

Мајмун
(1956, 1968, 1989, 1992, 2004, 2016)
Зајакот им ветува финансиски успех на мајмуните, но за тоа тие бараат да не се заборави едно правило: парите, како и секоја друга енергија, сакаат движење. Затоа, претставниците на годината треба да трошат пари не само рационално, туку и со задоволство – да се задоволат себеси и своите најблиски, без да го одложуваат животот за утре.

Петел
(1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)
Одлучност – така ќе звучи вашиот мотив. Што дополнително води кон тоа што петлите ја преземаат одговорноста и ги прават нивните изгледи попривлечни. Сомнежот во себе, напротив, ќе го запре развојот. Сите промени, дури и застрашувачките, ќе бидат придружени со пријатни последици, бидејќи Зајакот очигледно ќе игра за овогодинешниот тим.

Куче
(1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)
Ушното животно високо ја цени љубезноста и пристојноста на кучето, па тој на секој можен начин ќе и помогне во нејзината работа. Но, тоа нема да се случи само по себе – претставниците на годината ќе мора да бидат активни ако сакаат добри промени во нивните животи. Многу ќе зависи од мотивацијата на кучињата.

свиња
(1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)
За луѓето родени во знакот на свиња, Зајакот ветува решавање на финансиски проблеми, помош во воспоставување социјални врски, стекнување авторитет во вистинската област и наоѓање внатрешна хармонија. Во замена за сите овие бонуси, тој ќе бара целосно потчинување и доверба. Претставниците на годината ќе мора да бидат поотворени и подготвени за промени – да не се спротивставуваат, да не се кријат и да не се плашат, вклучително и нови познанства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *