ПРАВИТЕ ГОЛЕМИ ГРЕШКИ КОИ ПРЕДИЗВИКУВААТ ПАРИТЕ ДА БЕГААТ ОД ВАС: Со овие 5 совети ПРИХОДИТЕ наскоро ќе влезат во вашиот дом

ПРАВИТЕ ГОЛЕМИ ГРЕШКИ КОИ ПРЕДИЗВИКУВААТ ПАРИТЕ ДА БЕГААТ ОД ВАС: Со овие 5 совети ПРИХОДИТЕ наскоро ќе влезат во вашиот дом

Имајте на ум дека доброто фенг шуи не е доволно – парите нема да паднат од небо затоа што на одреден начин сте го украсиле ентериерот. Исто така, треба да се потрудите да го достигнете, а следните 6 совети за фенг шуи дополнително ќе ве зајакнат на патот кон вашата цел.

Уредна кујна
Кујната е директно поврзана со вашата способност да привлечете парична енергија. Секогаш чувајте ги вашите оставата, чајната кујна и фрижидерот организирани и полни со свежа храна што всушност ја користите. Ќе привлечете пари и со редовно чистење на шпоретот – секоја рингла мора да биде функционална и подеднакво да се користи. Исчистете го нередот во кујната и чувајте сè на своето место.

Црвена, виолетова и зелена боја
Бојата има силно влијание врз расположението. Се смета дека црвената боја ја симболизира моќта, додека виолетовата и зелената боја претставуваат просперитет. Сепак, постои улов – треба да изберете боја што ви се допаѓа. Најголемата грешка што луѓето ја прават кога го украсуваат својот дом во духот на фенг шуи е да се согласат со промени кои лично не им се допаѓаат. На пример, се вели дека црвената боја е среќна боја и ако ја обоите влезната врата црвено, ќе привлечете пари. Ако не ја сакате црвената боја, ќе го мразите секое влегување и излегување од вашиот дом, а тоа секако не е начин да создадете добра енергија.

Влезна врата која зрачи добредојде
Ако на луѓето им е лесно да ја најдат вашата влезна врата и среќните околности, ќе им биде тешко да го пронајдат својот пат во вашиот живот. Обележете ја вратата така што да се гледа од далечина и проверете дали работи ѕвончето на неа. Простирка пред вратата секогаш треба да биде чиста. Исто така, изметете ги скалите, ходникот или тротоарот пред вашиот дом и задолжително поставете саксија со растение.

Помалку неред, повеќе вода и растенија
За да привлечете просперитет, треба да создадете уреден и инспиративен дом каде што нема место за неред. Акумулирањето непотребни работи ќе ја блокира добрата енергија и ќе доведе до одолговлекување. Нека вашиот дом секогаш има место за силни извори на живот – зеленило (растенија и цвеќиња) и свеж воздух. Фонтаните се важен додаток во фенг шуи бидејќи симболизираат пари и стимулираат просперитет и енергија.

Внимателно користете ги симболите за вода
Вашите финансии се огледало на состојбата на водата во вашата внатрешност. Не дозволувајте да се скрши ниту една инсталација за вода – славината што протекува е симбол на залудно потрошени пари. Исто така, бидете внимателни кога поставувате слики или огледала инспирирани од вода. Ниту едното ниту другото не треба да биде повисоко од нивото на вашиот нос.

Функционална домашна канцеларија
Луѓето кои работат дома најчесто немаат работен простор и тоа е голема грешка. Доколку сакате да привлечете нови можности и клиенти, мора сериозно да ја сфатите работата – треба да одвоите место во вашиот дом што ќе го користите исклучиво за извршување на работните обврски. Распоредот на мебелот е исто така исклучително важен – никогаш не ставајте го бирото до ѕид бидејќи таа положба симболизира покорност. Количината на простор пред вас ја претставува количината на достапните можности. Поставете го столчето така што секогаш наместо кон ѕидот гледа кон отворен простор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *