ОНА ШТО ПРВО ГЛЕДАТЕ НА СЛИКАТА ЈА ОТКРИВА ВАШАТА ЛИЧНОСТ: Ако го видите ова животно, тогаш сте многу себични

ОНА ШТО ПРВО ГЛЕДАТЕ НА СЛИКАТА ЈА ОТКРИВА ВАШАТА ЛИЧНОСТ: Ако го видите ова животно, тогаш сте многу себични
Многу илузии и цртежи направени според законот за позадини и форми на гешталт психологијата, кои претставуваат композитна слика со два или повеќе елементи кои се тешки или невозможни истовремено да се согледаат, можат да откријат многу за нашата личност.

Целта е едноставна – ќе мора да се сетите на првото нешто што сте го забележале кога сте ја виделе сликата, а потоа да прочитате опис на вашите скриени особини на личноста врз основа на она што сте го виделе.Погледнете ја сликата подолу и дознајте што таа кажува за вашата природа.

Дрво
Ако тоа беше првиот елемент што го видовте, тоа значи дека премногу се потпирате на разумот и логиката. Тоа е позитивен став во различни аспекти од вашиот живот, што ве прави роден лидер и ви дава способност да организирате и управувате со луѓето.

Исто така, ви помага да решите сложени проблеми или несреќи во секојдневниот живот. Сепак, тој реализам што ве карактеризира може и да ве спречи, бидејќи соништата и целите што си ги поставувате се поамбициозни. Ќе ги постигнете, но опуштете се малку.Овој недостаток на импулсивност и спонтаност во вашите искуства или секојдневни одлуки може да предизвика пропусти, непотребни ризици и грешки кои всушност се вреден дел од животот. Дозволете си да бидете оптимисти и да се борите за вашите идеи, бидејќи никој нема да го направи тоа наместо вас.
Бидете храбри, бидејќи вие сте идеална личност која ги инспирира другите, но нема да ги следите доколку во некоја важна ситуација се сопнете и оставите се што имате поради страв…ценете се, дозволете си да правите грешки и учите од нив.

Горила
Ако ова е првиот елемент што го забележавте, тоа значи дека сте многу критична личност, како за себе, така и за другите. Не прифаќате дека другите не бараат толку многу од себе или дека не напредуваат со иста брзина како вие во различни области.

Не можете да го поднесете чувството на губење време, па се трудите да бидете зафатени, обидете се да стекнете нови знаења за светот околу вас. Имате свежи идеи и вашата интелигенција отвора патишта што многу други поединци не можат да ги разберат. Но, ова ве тера да ги победите непријателите…
Како и во претходната точка, не можете да дозволите една од вашите најголеми доблести да стане ваша слабост во некои околности. Не треба да им го наметнувате своето мислење и одлуки на другите, бидејќи секој човек размислува различно, а почитувањето треба да биде основно правило за секој меѓучовечки контакт.
Би можеле да ги изгубите вашите најблиски доколку не престанете со овој „инает“. Звучи познато?

Лав
Вие сте моќна индивидуа која ги следи најпримитивните инстинкти и често ги испушта. Тоа ве прави малку „диви“ и можете без размислување да ги повредите луѓето околу вас. Од друга страна, вашата одлучност е за пофалба, а вашата напорна работа е оружје за да докажете дека сте вредна личност.Секогаш се фокусирате на вашите цели и во никој случај не ги губите од вид. Како лав кој лови газела, си ги бркаш соништата и не дозволуваш да побегнат…

Негативна карактеристика во однесувањето што ве прави единствени е тоа што не обрнувате внимание на советите на вашите блиски пријатели. Особено ако верувате дека вашите одлуки се точни и правилни.

Не е дека ги одбивате, туку најчесто ги слушате кога е предоцна. Мора да учите од неуспесите кои понекогаш можат да бидат болни, но би можеле да избегнете многу страдања ако дозволите другите да ви помогнат. Тимската работа е многу важна работа во успехот, а можете да бидете успешни ако си дозволите…

Риба
Ако ова е првото нешто што сте го виделе, тоа значи дека живеете во моментот и мислите дека сè ќе биде добро во повеќето случаи, додека не се случи да бидете изневерени или измамени. Се трудите никогаш да не чувствувате омраза и да ги гледате другите поединци како важен дел од вашиот живот.

Вие сте елемент на глобалната реалност, но материјалниот свет во кој живеете исто така може да создаде проблеми и недоразбирања.
Не покажувајте само љубезност на другите, обидете се да ги искористите предностите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *