Сите ПВЦ ПРОЗОРЦИ имаат ОПЦИЈА, која ќе го направи вашиот стан МНОГУ ПОТОПОЛ оваа зима – само направете го ова

Сите ПВЦ ПРОЗОРЦИ имаат ОПЦИЈА, која ќе го направи вашиот стан МНОГУ ПОТОПОЛ оваа зима – само направете го ова

Колку и да се загревате, не е доволно. Толку е ладно што како да немаш покрив и ѕидови.

ПВЦ столаријата е најчест избор, бидејќи најлесно се прилагодуваат, а најдобро ја одржуваат температурата во домот. Но, при инсталацијата мајсторите не ви кажуваат две многу важни работи, кои можат да ви значат во овие екстремно студени денови.

Поентата е дека во различни временски периоди потребно е да се промени начинот на „одржување“ на прозорецот. Едноставно отворете го прозорецот и пронајдете ја завртката од страната каде што е рачката, а потоа прилагодете ја со клучот Ален. Свртете ја завртката од страната на шарката навнатре, со што се регулира силата на рамката на прозорецот.

Кога мајсторот ќе го инсталира вашиот прозорец, тој обично го остава во „стандарден“ или среден „режим“.

Ако не сте сигурни во кој „режим“ се вашите прозорци и врати, едноставно притиснете парче хартија со појасот на прозорецот. Ако можете без проблем да го извадите, тој е поставен на летен „режим“, а ако се скрши при отстранување, тогаш е во зимски „режим“.

Не е препорачливо да ги оставате прозорците и вратите во „зимски режим“ во текот на целата година, бидејќи оптоварувањето на гумата на рамката многу се зголемува, па таа брзо ќе се истроши. Погледнете го видеото за подетално објаснување.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *