ОВА СЕ НАЈДОБРИТЕ МЕСТА ЗА ЕЛКА ВО КУЌАТА: Едното ви носи ЗДРАВЈЕ, другото ПАРИ, РАЗМИСЛЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ШТО ЌЕ ИЗБЕРЕТЕ

ОВА СЕ НАЈДОБРИТЕ МЕСТА ЗА ЕЛКА ВО КУЌАТА: Едното ви носи ЗДРАВЈЕ, другото ПАРИ, РАЗМИСЛЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ШТО ЌЕ ИЗБЕРЕТЕ

Фенг шуи може да ви помогне и при поставувањето и украсувањето на елката.
За да постигнат мир и хармонија во домот, многу луѓе се свртуваат кон фенг шуи . Некои техники може да го направат украсувањето помалку стресно за вас. Откако ќе се одлучите за идеалната фенг шуи боја или комбинација на бои за вашите новогодишни украси, ќе треба да одлучите каде да ја поставите новогодишната елка.

Каде со елката ?
Како што веројатно веќе знаете, според фенг шуи, дрвјата и другите предмети во домот имаат секое свое посебно место. Овие места се нарекуваат места „багуа“. На пример, секогаш е најдобро да поставите фонтана на север, исток или североисток, додека важно е да избегнувате да го поставувате каминот на запад и северозапад.

Дрвјата припаѓаат на дрвените елементи на фенг шуи , па затоа е важно да ги поставите во зона која е добра за протокот на оваа енергија во домот.

Најдобрите места за елката во домот се исток (здравје и семејство), југоисток (пари) и југ (слава и углед). Ако ја ставите новогодишната елка на едно од овие места, тогаш ќе ја имате моќта на избалансирана фенг шуи енергија во вашиот дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *