ОВА РАСТЕНИЕ ЌЕ ВНЕСЕ ПАРИ ВО ВАШИОТ ДОМ: Ритуал кој ќе ви помогне да заработите повеќе пари

ОВА РАСТЕНИЕ ЌЕ ВНЕСЕ ПАРИ ВО ВАШИОТ ДОМ: Ритуал кој ќе ви помогне да заработите повеќе пари

Замија се смета за растение на богатство во фенг шуи , бидејќи се верува дека носи пари во куќата и енергија на просперитет. Според тврдењата на фенг шуи помага да се решат проблемите, но постојат одредени правила за тоа како да се активираат неговите „магични“ својства.

Се верува дека никогаш не треба сами да купувате зами, туку да го добивате како подарок. Тоа е идеален подарок за вселување во нов дом, бидејќи се верува дека на личноста на која и подарувате зами посакувате среќа и напредок. Ова растение се нарекува и „долар дрво“ или цвет на женската среќа.

Важно е растението да се одржува и негува, бидејќи кога ќе почне да венее или суши, се смета дека тоа негативно ќе се одрази на состојбата на вашиот паричник. За среќа, замијата не е многу напорна за грижа, па затоа е главно успешна ако ја полевате и храните редовно.

Според фенг шуи, треба да разговарате со растението за да ги активирате неговите магични својства, а тоа исто така може да ви помогне да се опуштите и да се соедините со природата. Можете исто така да медитирате покрај неа, да визуелизирате што сакате да привлечете и да кажете афирмации.

Друг ритуал со замија е магнет за пари. Ставете неколку парички/монети во саксијата така што парите ќе се „множат“ под енергијата на замито. Ако сте го добиле растението како подарок, оној што ви го дава треба да ја вметне паричката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *