ЛЕКАРИТЕ ГЛЕДАЛЕ СО НЕВЕРУВАЊЕ ШТО ПРОГОЛТАЛО БЕБЕТО: ИТНО морале да го оперираат

ЛЕКАРИТЕ ГЛЕДАЛЕ СО НЕВЕРУВАЊЕ ШТО ПРОГОЛТАЛО БЕБЕТО: ИТНО морале да го оперираат

Парчето метал било долго околу пет сантиметри
На осуммесечно момче од Индија лекарите му извадиле грицкалка од грлото откако случајно ја проголтал.

Шокантна рендгенска фотографија покажува каде е сместено парчето метал долго пет сантиметри пред лекарите да започнат со итна операција во понеделник на 19 септември.

Бебето ја проголтало закуската додека си играло, но за среќа родителите веднаш ја забележале и веднаш се упатиле во болницата во градот Адгаон. Таму било откриено дека детето е во голема опасност, а самата медицинска процедура траела околу еден час.

Момчето сега успешно закрепнува по операцијата, пренесуваат тамошните медиуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *