ЕЛИМИНИРАЈТЕ ГО НЕПРИЈАТНИОТ МИРИС: Ставете го ова во патиките, и КАЖЕТЕ И ЗБОГУМ НА СМРДЕАТА!

ЕЛИМИНИРАЈТЕ ГО НЕПРИЈАТНИОТ МИРИС: Ставете го ова во патиките, и КАЖЕТЕ И ЗБОГУМ НА СМРДЕАТА!

Ова најчесто се случува ако сте активни или поминувате многу време во хулахопки, а стапалата многу ви се потат. Ви пренесуваме едноставен трик кој гарантирано ќе го отстрани непријатниот мирис од нив.

Стапалата се потат во патиките, па разни бактерии кои се акумулираат внатре предизвикуваат мирис кој не е многу пријатен, а тоа можете брзо и ефикасно да го решите со помош на неочекувана алатка – песок за мачки .

Ставете грст песок во две чорапи и врзете ги чорапите за да не испадне. Ставете по еден чорап во секој чевел и оставете го преку ноќ.

Песокот за мачки е одлично затоа што апсорбира влага и мириси, многу е поевтино од разни прашоци и дезодоранси и можете да го најдете во сите продавници за миленичиња.

Ако ви е при рака игла и конец, со помош на парче ткаенина направете мал џеб, зашијте ја внатре во патиката на место каде што нема да ви пречи и ставете песок во неа. На тој начин ќе можете да собирате мириси и влага додека го носите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *