ОТСЕГА САМО ТОЛКУ ПРАШОК ЌЕ СТАВАТЕ ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ: Поради 1 ГРЕШКА облеката НЕ СЕ ПЕРЕ КАКО ШТО ТРЕБА

ОТСЕГА САМО ТОЛКУ ПРАШОК ЌЕ СТАВАТЕ ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ: Поради 1 ГРЕШКА облеката НЕ СЕ ПЕРЕ КАКО ШТО ТРЕБА

Веројатно ставате премногу прашок ако вашите алишта се груби по перењето.

Иако прашокот за перење чисти нечистотија и дамки, во големи количини може да ја оштети вашата гардероба и да ја направи крута и груба.

Исто така, премногу прашок за перење ќе создаде многу пена во машината, поради што алиштата ќе се „залепат“ еден на друг, па нема да се мијат добро.

Кое е вистинското мерење за прашокот?
Иако количината на детергент препорачана на декларацијата може да се разликува од производител до производител , треба да се запомни дека овие упатства се напишани од производители, чија цел е да го продаваат производот.

Една кафена лажичка детергент за перење ќе биде доволна за машина од 8 килограми, доколку машината не е полна со алишта, пишува „Wirecutter“.

Ако се пере рачно, ќе ви треба уште помалку прашок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *