НАМЕСТО ВОДА ПИЈАМ СОК ОД КИСЕЛИ КРСТАВИЦИ: Еве што ми се случи

НАМЕСТО ВОДА ПИЈАМ СОК ОД КИСЕЛИ КРСТАВИЦИ: Еве што ми се случи

Сепак, секогаш се прашував зошто го пијат тркачите – од овие мисли се водеше Илина Полс Броне, а потоа седум дена го пиеше овој сок и ги сподели своите искуства на веб-страницата littlethings.com.

Овој сок , кој содржи само вода, сол и оцет , е пофален од многумина бидејќи ги ублажува грчевите при воспаление на мускулите, спречува дехидрација за време на вежбањето и нема маснотии. Затоа е добар и за слабеење. Полн е и со антиоксиданси и е добар за варење. Плус, докажано е дека е одлично и за лош здив.

Затоа решив сам да видам дали сокот од кисели краставички е навистина толку добар, па пиев по една чаша дневно седум дена, иако не бев сосема воодушевена од идејата.

Се навикнав веќе првиот ден, воопшто не беше лош вкус, само беше солено. Вториот ден се надевав дека ќе ги намали грчевите што ги добивав и тие навистина ми поминаа. Не знам дали е само поради сокот или е случајно. Веќе третиот ден целосно се навикнав на овој мој нов ритуал, а бидејќи имав тренинг, бев убеден дека следниот ден ќе добијам грчеви и воспаление на мускулите како и обично.

Сепак, четвртиот ден тоа не се случи, не почувствував никаква болка. Петтиот ден, кој беше втор ден по тренингот, кога обично имам болки, сè уште немаше грчеви. И иако можеби е случајно, а можеби и поради овој сок, важно е што мускулите не ми пречеа како обично. Дотогаш бев речиси целосно навикнат на тоа и не ми беше чудно што го пиев овој сок. Шестиот ден со бакнеж со дечко ми проверив дека овој сок навистина делува на лошиот здив. Последниот седми ден видов дека сето ова е вистинскиот потег.

Од сето она што е кажано за сокот од кисели краставички, секако ми помогна при грчеви и лош здив и со задоволство би го препорачал на секого.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *