МНОГУ ВАЖНО Е КАКО ГИ ПЕРЕТЕ ФАРМЕРКИТЕ: 1 работа МОРА да се направи пред да ги ставите во машината, на тој начин НЕМА ДА ОБЕЛАТ

МНОГУ ВАЖНО Е КАКО ГИ ПЕРЕТЕ ФАРМЕРКИТЕ: 1 работа МОРА да се направи пред да ги ставите во машината, на тој начин НЕМА ДА ОБЕЛАТ

Фармерките , особено потемните, со текот на времето целосно избледуваат и ја губат бојата. Најодговорно за ова е несоодветното перење.
Кога ги перете фармерките, важно е да ги следите овие совети за да изгледаат како нови.

Солта како фиксатор на бои Пред да ги измиете фармерките, особено потемните кои можат да извалкаат други алишта, се препорачува да ги ставите во сад со ладна вода, во која сте додале многу сол.

Оставете ги да отстојат околу еден час, а потоа измијте ги во машина за перење. По оваа постапка, фармерките нема да ја ослободат бојата бидејќи солта делува како фиксатор на боја.

Новите фармерки често може да извалкаат друга облека. Затоа треба да им ја поправите бојата, но овој пат со оцет.

Истурете една шолја алкохолен оцет во преградата за детергент и ставете само нови фармерки во машината. Измијте ги на минимална температура и брзо перете без додавање детергент и омекнувач.

Правилно перење
Важно е да знаете дека пред перење во машина за перење, фармерките секогаш треба да се свртени внатре кон надвор, односно внатре кон надвор. Исто така, никогаш не треба да ги миете во топла вода бидејќи топлата вода побрзо ја мие бојата.Исто така, избегнувајте да ги сушите фармерките во машината за сушење, бидејќи топлината може да предизвика нивно побрзо избледување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *