КОЛКУ КИБРИТЧИЊА ИМА НА МАСАТА? Само 10 проценти од луѓето Успеале да одговорат ТОЧНО

КОЛКУ КИБРИТЧИЊА ИМА НА МАСАТА? Само 10 проценти од луѓето Успеале да одговорат ТОЧНО

Оптичките илузии поради некоја причина ни се многу привлечни да се справиме со нив, но колку повеќе го оптоваруваме нашиот мозок за да ги разбереме, толку повеќе се нервираме.

Не можеме да веруваме дека нешто што ни изгледа на еден начин е всушност сосема различно.
Така е и со оваа слика за која би рекле дека е сосема јасна како ден, но дали е навистина така?

Ќе се изненадите ако ви кажеме дека 90% од луѓето не успеале правилно да ја решат оваа загатка и да избројат колку кибритчиња всушност има на масата.

Дали успеавте да најдете решение?
Добро погледнете, не се залажувајте, па пишете ни ги решенијата до кои дојдовте во коментар.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *