БРЗО ПОГЛЕДНЕТЕ ГО СВОЈОТ СТОМАК: Овој мал дел од телото ќе каже СЕ ЗА ВАС

БРЗО ПОГЛЕДНЕТЕ ГО СВОЈОТ СТОМАК: Овој мал дел од телото ќе каже СЕ ЗА ВАС

Секоја личност што ќе ја сретнете е различна во нешто. Без разлика дали има различна боја на коса или сакање на одреден тип на музика, во секој случај, сите овие разлики се токму она што не прави единствени.

Сепак, експертите тврдат дека постои еден дел од телото кој може да биде најзначаен показател за вашата личност, а тоа е папокот . Можеби не е дел од вашето тело што често го покажувате, но неговата важност не треба да се потценува. Без разлика дали вашиот папок е вовлечен или испакнат, таа мала дупка наводно може да одреди дали ќе бидете добар партнер, па дури и колку долго ќе живеете.

Папокот е со вас доживотно и неговиот изглед зависи од тоа како заздравува папочната врвца, што се чини дека кажува многу за тоа каква личност сте. Станува збор всушност за омфиломантијата, теорија според која формата на папокот укажува на некои карактеристики на личноста, како и на времетраењето на неговиот живот.

Ова е доктрина која потекнува од Кина, а луѓето кои веруваат во неа велат дека формата на папокот може дури и да предвиди колку деца ќе имате. Доволно е да се каже дека ако копнеете по големо семејство, колку е подлабок папокот, толку подобро. Според психологот од Берлин, д-р Герхард Рајбман, можете да предвидите и колку долго ќе живеете гледајќи во папокот. Тој вели дека луѓето со длабок и кружен папок живеат најдолго, а луѓето со овален папок најкратко.

Има и некои болести кои можат да бидат придружени со малку необичен изглед на папокот, но експертите велат дека тоа најчесто е случај кај децата и бебињата. На пример, папочна кила се јавува кога внатрешен дел од телото турка низ ослабена област на мускулите или околното ткиво. Папочната кила е многу честа кај децата , особено кај предвремено родените бебиња. Папочната кила изгледа како безболна грутка во или во близина на папокот.

Може да се зголеми при смеење, кашлање, плачење или дефекација и да се намали кога лежите и во опуштена состојба. Обично поминува само по себе пред детето да ја достигне првата година од животот. Иако нема научни докази за поддршка на идејата дека обликот на вашиот папок може да го открие вашиот темперамент или колку долго ќе живеете, оваа теорија е секако интересна и забавна. Значи, ако сте љубопитни и се прашувате што навистина значи големината или обликот на вашиот папок, еве го одговорот.

Испакнат папок
Кај малите деца, таа е позната и како папочна кила и понекогаш може да се појави како безболна грутка. Може да се зголеми при смеење, кашлање, плачење или нужда. Испакнатиот папок укажува на силен, екстровертен и оптимист карактер, личност која е тврдоглава и сака да биде во центарот на вниманието и е решена да го добие она што го сака. Луѓето со испакнат папок многу размислуваат за своите верувања и ставови и се држат до нив. Тие бараат партнер кој е компатибилен со нив долго време, но кога конечно ќе успеат, се очекува долга врска. Една жена неодамна го покажа својот испакнат папок и рече дека луѓето треба да бидат доволно самоуверени за да го покажат тој дел од своето тело. Многу жени имаат испакнат папок по бременоста и се одлучуваат за операција за да го отстранат. Процедурата за естетска хирургија позната како умбликопластика ја менува големината и обликот на папокот со отстранување или затегнување на кожата што го опкружува. Популарен е кај новопечените мајки кои имаат испакнат папок по породувањето. Имено, носењето бебе врши притисок врз пределот на папокот, а во последното тромесечје папокот може да излезе.

Длабок и кружен папок
Кај луѓето кои го имаат овој папок, понекогаш изгледа како да имаат сенка под преклопот на папокот. Кај некои луѓе ваквиот папок може да изгледа како отворена уста, а експертите велат дека овој тип е чест кај луѓето кои имаат вишок сало на стомакот. Оваа форма на папок укажува на скромна, урамнотежена личност со големо срце и мирна и срамежлива личност. Луѓето со овој папок немаат тенденција да ги откриваат своите проблеми во животот на пријателите и роднините.

Вертикален/издолжен папок
Овој облик на папокот е тесен и тенок и се вели дека укажува на самоуверена, дарежлива и емотивно стабилна личност. Многу луѓе копнееле по овој тип на папок, а некои дури и биле подложени на естетска хирургија за да го добијат токму таков. Патем, тоа е најчестиот тип на папок, како што покажува истражувањето објавено во списанието „Annals of Plastic Surgery“.

Хоризонтален папок
Овој папок се протега лево и десно од желудникот и одразува сложена и емотивна личност. Луѓето со таков папок немаат тенденција веднаш да им веруваат на другите, но кога ќе им веруваат, таа личност им значи многу. Еден од нивните животни принципи е да се однесуваат со другите онака како што тие сакаат да се однесуваат со нив. Понекогаш овој тип на папок се нарекува и Т-тип. Се разликува од шупливиот тип бидејќи горниот дел од кожата малку го покрива отворот на папокот.

Папокот е исклучен од центарот
Овој необичен папок во форма укажува на личност која сака забава, уникатна личност склона кон големи промени во расположението и често засилени емоции. Многу трудници забележуваат дека нивниот папок малку се поместува за време на бременоста заедно со истегнување на желудникот.

Овална форма
Папокот во облик на јајце укажува на хиперактивна и пречувствителна личност. Ако сè сфаќате премногу сериозно, таквите луѓе лесно можете да ги повредите, а тие тоа не го признаваат лесно. Тоа се нетрпеливи луѓе на кои лесно и брзо им здосадува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *