ЖЕЛАТИНОТ ГИ ХРАНИ ВАШИТЕ ЗГЛОБОВИ: Пијте го еднаш дневно, а еве како се подготвува…

ЖЕЛАТИНОТ ГИ ХРАНИ ВАШИТЕ ЗГЛОБОВИ: Пијте го еднаш дневно, а еве како се подготвува…

Голем број лекари нагласуваат дека неправилното држење на телото има големо влијание врз појавата на болки во грбот, нозете и зглобовите , така што првиот совет е да го подобрите вашето држење, барем не е тешко.

Во оваа статија ќе ви дадеме рецепт кој ќе ви помогне да ја ублажите болката и да ги зајакне вашите коски. Ако страдате од болки во зглобовите во грбот, зглобовите, нозете и вратот тогаш овој рецепт е направен за вас.

Купете 150 гр говедски желатин, можете да го најдете во која било продавница.
Навечер измешајте две полни лажици желатин (5 g) со четвртина шолја ладна вода и оставете го надвор од фрижидер преку ноќ. Желатинот ќе се претвори во желе.

Смесата пијте ја наутро мешајќи ја со нешто што најмногу ви одговара (на пр. сок, млеко, јогурт, чај).Желатинот помага при болки во зглобовите во грбот, зглобовите, нозете и вратот, а по една недела од овој третман состојбата значително ќе се подобри.

Третманот треба да трае еден месец, а по половина година повторно да се повтори.
На овој начин ќе го вратите природното „подмачкување“ на зглобовите.

Зошто желатинот е толку добар за зглобовите?
Желатин е производ од природно потекло. Се добива со обработка на коските, ткивата и ‘рскавицата на крупниот рог добиток.

Пролинот и хидроксипролинот се моќни амино киселини, кои се наоѓаат во желатин, кои го стимулираат растот и ја подобруваат структурата на сврзното ткиво, што е неопходно за лекување на слаби зглобови и коски.
Желатинот е висококвалитетен лек и обезбедува широк спектар на здравствени придобивки:

  • Ги зајакнува зглобовите и срцето
  • Го зајакнува метаболизмот
  • Ги подобрува менталните способности
  • Го подобрува тенот
  • Обезбедува еластичност, ги зајакнува тетивите и лигаментите
  • Спречува остеопороза и остеоартритис
  • Ја подобрува структурата на кожата и косата
  • Моќни перформанси во третманот на дисплазија

За еден месец ќе се чувствувате многу подобро.
Користете ги сите моќи на говедскиот желатин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *