СТАВЕТЕ ГИ ПРСТИТЕ ВО ЛАДНА ВОДА И ПОЧЕКАЈ 30 СЕКУНДИ: Еве што се случува

СТАВЕТЕ ГИ ПРСТИТЕ ВО ЛАДНА ВОДА И ПОЧЕКАЈ 30 СЕКУНДИ: Еве што се случува

Истурете многу ладна вода во чаша и потопете ги врвовите на прстите во неа 30 секунди. По ова време ќе добиете јасен знак дали сте здрави или имате здравствен проблем.

Ако врвовите на прстите ви станат бели или сини, имате проблем со циркулацијата .

Значајната промена на температурата (или стресот) може да предизвика спазам на крвните садови кои снабдуваат крв до прстите, носот или ушите.

Како резултат на тоа, овие делови од телото не добиваат доволно крв и можат да станат вкочанети.

Проблемите со циркулацијата можат да предизвикаат згрутчување на крвта што може да биде многу опасно бидејќи ако се распаднат, тие можат да патуваат до срцето или белите дробови и да станат потенцијално фатални, дебелина или дијабетес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *