ПОСЛЕ ОВА НЕМА ДА СПИЕТЕ БЕЗ ЛИМОН ВО ЧОРАПИТЕ: Трик кој ќе ве спаси од многу неволји

ПОСЛЕ ОВА НЕМА ДА СПИЕТЕ БЕЗ ЛИМОН ВО ЧОРАПИТЕ: Трик кој ќе ве спаси од многу неволји

Кремите, лушпите, триењето со камења и други трикови често бараат многу труд, упорност и пари, а понекогаш и не даваат никаков резултат. Затоа најдобро решение е да се свртите кон она што веќе го имате дома – лимонот !

За почеток, одберете лимон кој е доволно голем за да ви ја покрие петата и исцедете го. Добиениот сок искористете го за да направите лимонада за себе, а ќе ви треба кора за да ги покриете петите.Потрудете се да го исцедите целиот сок, но внатрешноста да биде кашеста и влажна.

Половините од лимон ставете ги на петиците, така што целосно да ги покријат. На почетокот ќе се чувствувате малку чудно, но наскоро ќе се навикнете.

Откако ќе го поставите лимонот да ги покрие најгрубите делови, облечете ги чорапите за се да остане на своето место. Сокот од лимон ќе делува како хемиски пилинг и ќе ја отстрани секоја сува, испукана кожа.

Лимонот треба да го оставите да отстои најмалку еден час, а оптимално би било да го оставите преку ноќ. Најлесно е и навечер, бидејќи одењето со кругови лимон на пети е доста комплицирано.

Ова може да изгледа како уште еден бескорисен трик, но резултатите се навистина изненадувачки. Петиците стануваат многу помеки по само една вечер, сите испукани делови исчезнуваат и по нанесувањето на кремот изгледаат како да сте правеле педикир.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *