Што се случува кога во ЗИМА ќе се соберат капки вода на прозорците?На ОВА никогаш не би помислиле ќе ве спаси од мака

Во зима, многу луѓе се прашуваат како да се ослободат од влагата што се акумулира на прозорското стакло.

Бидејќи во зима има голема разлика помеѓу надворешната и температурата во домовите, често се случува на прозорците да се појават капки вода или кондензирана пареа. Едноставно, кога влагата во воздухот ќе стигне до ладното стакло, таа се претвора во течна форма, т.е. капки.
Ако оваа влага често се собира на вашите прозорци, може да доведе до акумулација на влага во просторот и мувла на прозорците, па дури и на ѕидовите и другите површини каде што се собира, па затоа вреди да се обидете со трик дадена од група на Фејсбук. корисник на познатиот типстер за чистење, г-ѓа Хинч.

Вакви капки се таложат на секој прозорец во мојот стан и мислам дека е многу лошо, а купувањето одвлажнувач за секоја соба не ми е финансиски исплатливо – напишала жената за својот проблем. Многу луѓе се огласија со коментари, но една жена понуди многу интересно решение:

Истурете малку ѓубре за мачки во стара чорап или платнена кеса и ставете го на прозорецот. Решението е евтино и можете да го користите со години, а навистина помага – одговорила Линда, велејќи дека нејзиното семејство го користи истиот метод во стар камп приколка во текот на зимата, пренесува The Sun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *