ОВА Е НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА НА БАБА ВАНГА ЗА ДОЛГ И ЗДРАВ ЖИВОТ: Едно нешто НИ ГИ УНИШТУВА ДУШАТА И ТЕЛОТО

ОВА Е НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА НА БАБА ВАНГА ЗА ДОЛГ И ЗДРАВ ЖИВОТ: Едно нешто НИ ГИ УНИШТУВА ДУШАТА И ТЕЛОТО

Ванѓа била исцелител и билкар, а повеќе од милион луѓе тврделе дека ѝ се обратиле за време на нејзиниот живот. Позната е и по својот специфичен начин на живот, во склад со природата, а наводно доживеала длабока старост. Ванѓа е родена во Македонија, живеела и умрела во Бугарија, а дел од животот поминала во Србија.

Во продолжение го следат советот на баба Ванѓа за здрав и долг живот кој за жал ретко кој го спроведува во пракса.

Пијте што е можно повеќе чаеви од бобинки или билни. Тие се извор на здравје и чистота.
Не се прејадувајте – ова може да доведе до сериозни болести кои ги зафаќаат сите органи.
Не пушете – Цигарите постепено ве уништуваат.

Сакајте се еден со друг и правете добро. Најдобар лек е позитивното размислување.
Научете да се одморите правилно. Денот беше создаден за работа, а ноќта за спиење. Легнете најдоцна до 22 часот и разбудете се во 5 или 6 часот наутро.

Во летните месеци децата треба да си играат надвор колку сакаат – прскање вода, шетање во шума… Така ќе се заштитат од болести во текот на зимата.Еднаш неделно јадете пченица што е натопена во чиста вода. Ова го прочистува телото и му дава енергија.Не користете лекови без итна потреба.

Јадете ‘ржан леб.
Навечер, пред спиење, секогаш мијте ги нозете и туширајте се. Водата ја измива нечистотијата и ги отстранува лошите мисли и негативната енергија.Обидете се да го ограничите внесот на масти на минимум.Движете се повеќе и работете повеќе. Безделништвото е болест која ги уништува телото и душата.

За да бидете здрави, најдобро е да го ограничите внесот на месо во вашата исхрана.
Капете се во вода која не е премногу топла. Користете домашен сапун и природни производи кои не го иритираат телото.

Одете боси во лето. Ќе ги зацврстите и врските со природата.
Болно тело може да се излечи – за секоја болест има трева. Не плашете се од болест, имајте вера. И најздравиот човек ќе умре ако нема вера.

Земјата е жив организам, затоа не ја лути. За да живеете подолго и подобро, проучете го нејзиниот јазик и нејзините правила и следете ги. Ако внимаваш, таа ќе ти врати. Ако ја налутиш, ќе те казни, затоа што е помоќна од тебе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *