10 ДЕНА ЈАДЕЛА БАНАНИ: ТОА ШТО И СЕ СЛУЧИ ГИ ОСТАВИ ЛЕКАРИТЕ ВО ШОК!

10 ДЕНА ЈАДЕЛА БАНАНИ: ТОА ШТО И СЕ СЛУЧИ ГИ ОСТАВИ ЛЕКАРИТЕ ВО ШОК!

Џулија Трабат е нутриционист и сакала да проба експеримент. Сите знаеме дека бананите се многу здрави, богати со витамини и влакна, но сепак не можевме да ги јадеме постојано, секој ден.

Јулија реши да проба нешто . Таа јадеше банани само 10 дена . Бидејќи се хранливи, т.е. полни со гликоза и фруктоза и го намалија апетитот па лесно издржа.

Треба да се напомене дека оваа екстремна диета не е за секого, особено не за луѓе кои страдаат од дијабетес или проблеми со тироидната жлезда. Затоа, не играјте наоколу и не следете ги другите.

Не го прескокнувајте појадокот, јадете што повеќе овошје и зеленчук. Исклучете ја нездравата храна и пијалоците кои се полни со штетни адитиви.

Пијте многу природни сокови, на овој начин ќе ослабете, но и ќе лекувате и спречите појава на сериозни болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *