ЕДИНСТВЕНИОТ НАЧИН НА КОЈ ЌЕ ЗАШТЕДИТЕ НА ГРЕЕЊЕ НА ДРВА: Трик што секој мора да го знае

ЕДИНСТВЕНИОТ НАЧИН НА КОЈ ЌЕ ЗАШТЕДИТЕ НА ГРЕЕЊЕ НА ДРВА: Трик што секој мора да го знае

Ако се греете на дрва и сакате дополнително да заштедите, ова се неколку корисни трикови!

Покрај парното, кое најмногу го има во становите и центарот на градот, голем број граѓани се греат и на дрва . Смедеревац или глинена печка се само дел од изворите на топлина што ги користат кои се загреваат на овој начин.

Меѓутоа, ако не сакате непотребно да трошите дрва и сакате да заштедите повеќе, ова се неколку корисни совети . Најпрво, не преоптоварувајте го шпоретот со дрва. Наместо тоа, многу покорисно е да се вметнат помали количества дрво, кое постепено ќе изгори. И идеалната големина на трупците не треба да биде поголема од 10-15 сантиметри.

Исто така, бидејќи целиот шпорет сам по себе е извор на топлина , обидете се да не ставате премногу мебел во негова близина што би го спречил рамномерниот проток на топлина.

И за крај, пред да ги ставите дрвата во шпоретот, не заборавајте дека треба да биде суво, бидејќи ако е влажно, гори се посилно и побавно и може да го изгасне вашиот постоечки жар. Исто така, не оставајте го отворот на шпоретот, кој вообичаено служи како регулатор на протокот на воздух, отворен долго време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *