ТРИКОТ СО КОЈА ПОМОШ ВАШИТЕ ЦВЕЌИНА НИКОГАШ НЕМА ДА ОВЕНАТ! Ставете 1 работа и секогаш ќе ЦВЕТААТ

Денес, се повеќе и повеќе цвеќари користат филтер за кафе . Веројатно сте ги слушнале или виделе ефектите од ставањето чакал на дното на тенџерето. Тоа е иста идеја, но филтрите за кафе се поедноставни, поевтини и заземаат помалку простор во саксиите.
Зошто?

Сварувањето кафе не е единственото нешто за кое се добри. Малите хартиени филтри имаат многу намени – а некои се многу корисни за вашите растенија и градина! Не е тешко да ги направите корисни за растенијата: првиот чекор е да ставите филтер за кафе на дното на саксијата. Треба да се стави помеѓу почвата и дренажните дупки на садот – каде што обично поминуваат вода и нечистотија. Кога ќе го направите ова, филтерот ќе ја пушти водата и ќе ја задржи нечистотијата.

Како е корисно?
Многу често нечистотијата ги затнува отворите, а тоа го спречува поминувањето на вишокот вода, како и протокот на воздух. Ова може да предизвика гниење на корените на растението и на крајот венеење.
Веројатно сте ги слушнале или виделе ефектите од ставање чакал во дното на теглата. Тоа е иста идеја, но филтрите за кафе се поедноставни, поевтини и заземаат помалку простор во саксиите . И ова значи дека има повеќе земја во саксијата – за што растенијата ќе ви се заблагодарат!

Постои уште еден трик за кој се идеални филтрите за кафе. Бидејќи се впиваат, тие ќе ја задржат влагата секогаш кога ќе ги наводнете цвеќињата. Нема да има премногу влага за корените да изгниеат – доволно е! Значи, ако сакате да користите филтри за кафе, нема да треба да го наводнувате растението толку често.

И последно, но не и најмалку важно, филтрите за кафе се корисни кога треба да пресадите растение. Ќе ја спречи почвата да не се распаѓа наоколу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *