ОВИЕ СТАРИ СОВЕТИ НА БАБА ЌЕ ВИ ДОНЕСАТ ПАРИ И СРЕЌА: Со векови луѓе се збогатија благодарение на нив, се колнат во нив

ОВИЕ СТАРИ СОВЕТИ НА БАБА ЌЕ ВИ ДОНЕСАТ ПАРИ И СРЕЌА: Со векови луѓе се збогатија благодарение на нив, се колнат во нив

Слушајќи ги нашите баби можеме да обезбедиме брак, богатство и патување само ако малку размислиме и внимаваме на различните знаци што ни ги испраќа универзумот, а кои не можеме да ги прочитаме.

Па, да видиме што велат бабите, и нема да слушаме кој е крив кога мажот ни полудел, а сето тоа е затоа што пеевме додека јадевме, ни помалку ни повеќе – отколку на трпезариска маса.Можеме дури и да ги поделиме во категории.

Здравје и пари:
Не размислувајте за скали, отворени чадори и метли – сите лоши сигнализираат дека нешто лошо ќе ви се случи.

Ако ве чеша десната дланка ќе изгубите пари, а ако ве чеша окото ќе се случи нешто лошо.
А кога ве чешаат стапалата, време е да ги спакувате куферите бидејќи вселената ви кажува дека ќе патувате некаде.

Љубовни совети:
„Ако седиш на аголот на масата, нема да се омажиш.“ Ах, можеби сега ти станува јасно зошто секогаш те терале да седиш на тркалезна маса. Побрзајте во салонот за мебел да го почестите балканскиот фенг шуи!

Исто така, внимавајте да не ве „избришат со метла“ бидејќи тоа е сигурен знак дека никогаш нема да најдете господин, а ако имате среќа и тој испадне луд „тоа е затоа што сте пееле на маса .

Со оглед на тоа што правиш погрешно, ако успееш да се омажиш, важно е да јадеш само од тенџере „за да имаш убав маж“, а за да ја обезбедиш љубовта на свекрвата „немој избегнувајте парче леб“.Гледајте добро да ја подмачкате таа тава со стапче за да нема несогласувања во бракот.

Финансиски:
„Не собирај трошки од леб со рака, ќе бидеш сиромав.„Нема торба на подот – ќе изгубите пари“. Решете ги сите ваши финансиски проблеми со едноставниот потег на ставање на вашата чанта на маса или стол. Спречете банкрот и обезбедете си финансиска благосостојба.

А една од најтешките задачи што ни ја дадоа нашите баби и која стои пред нас ако сакаме да имаме пари е „Платата секогаш нека ти преноќи пред да ја потрошиш“. Значи нема трчање од банкомат директно до продавница. Контролирајте се и јадете остатоци од леб тој ден – среќна свекрва и многу пари!

Семејство:
Сега, откако добро се оженивте и си обезбедивте финансиска сигурност, на ред е да се породите и вашето семејство да се зголеми за уште неколку членови. Кога станува збор за тоа, нашите постари беа особено креативни, а интересот за ваков тип на совети сè уште не стивнува.
Прво, пред да се породите, главното прашање е полот на бебето, што може лесно да го процени баба експерт по висината на стомакот и златниот венчален прстен на конецот.

„Ако венчалниот прстен се сврти, тоа е девојче, а ако замавнува лево-десно, тоа е момче.“ Ултразвукот и онака е технологија од минатиот век.Како трудница, исто така, не јадете јагоди и гледајте ги глувците „вашите деца ќе се родат со роден знак во форма на едно од овие две“.

„Ако вашата сопруга се здебели во бременоста, вие носите девојче“, тврдат бабите.
Сите знаеме дека најголемите болки се поврзани со воспитувањето, па дури и врапчињата на гранката, па нашите повозрасни подготвија цела артилерија совети поради оваа причина да се погрижат вашето дете да биде паметно, убаво, здраво, исправено, добро и поспано. .

„Црвена нишка на раката на детето и лук во навлаката за перница.“ Ова служи за да го заштити од магии додека се уште се мали и не можат да се заштитат со гореспоменатите мерки на претпазливост.
Не дозволувајте вашето дете да се гледа во огледало, лошо ќе спие.За мирен сон, најдобро е да не знаете како изгледате, можеби овој совет можеме да го искористиме на личен пример.

„Не бакнувајте го детето во врат, ќе стане алкохоличар“, откако ќе го заштитите вашето дете од алкохолизам со задржување на бакнежи, можете да му дадете пиво до срце. Сега е безбедно!

„А ако сакате вашето дете да зборува побрзо, не бакнувајте го на тилот“ можеби се чини дека задржувањето на љубовта е одличен рецепт за да го испратите вашето дете на престижен универзитет на 10-годишна возраст.

На крајот, ве оставаме со совети за погодување и предизвикување разни стравови и нервози. Но, подобро е да можеме да ги протолкуваме знаците што ни ги испраќа животот секој ден, отколку да не чека некаква несреќа неподготвени. Како тогаш ќе го направиме тоа?

„Ако истуриш сол, ќе има кавги во куќата“ има противотров за ова, контранапад за да не седите цел ден на иглички поради евентуален конфликт со домашните, а тоа е „земете малку од таа сол од трпезата и истурете ја зад вашата глава, да, го избркате ѓаволот“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *