УЖИВАТЕ ВО СЕКОЈА ГОЛТКА КАФЕ? Следниот пат РАЗМИСЛЕТЕ пред да го испиете, еве зошто е ЛОШО!

УЖИВАТЕ ВО СЕКОЈА ГОЛТКА КАФЕ? Следниот пат РАЗМИСЛЕТЕ пред да го испиете, еве зошто е ЛОШО!

Најновата студија објави дека пиењето кафе може негативно да влијае на вашите гради. Имено, студија објавена во British Journal of Cancer открила дека консумирањето кафе може да влијае на големината на градите, и тоа негативно.

Причината за тоа е што кафето содржи соединенија како што се фитоестрогени, кои можат да ги блокираат естрогенските рецептори во градите. Едноставно кажано, овие соединенија го спречуваат естрогенот да ја врши својата работа.

Заклучокот е дека колку повеќе шолји кафе пиете, толку повеќе имате шанси за помали гради

Но, позитивната страна на целата приказна е тоа што студиите покажаа дека консумирањето кафе ја намалува веројатноста за појава на рак на дојка, а сепак сè не е толку темно.

Па, имате добри и лоши страни, па сами одлучете дали ќе продолжите да пиете кафе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *