МАЖИТЕ СЕ ЛУДИ ПО ВАКВИ ЖЕНСКИ НОКТИ: Еве каква боја е, НЕ БИ ПОГОДИЛЕ НИКОГАШ

МАЖИТЕ СЕ ЛУДИ ПО ВАКВИ ЖЕНСКИ НОКТИ: Еве каква боја е, НЕ БИ ПОГОДИЛЕ НИКОГАШ

Првото нешто што мажот го забележува на жената е нејзиното лице и ноктите. Ноктите се симбол на женственост и најдобро покажуваат дали сте уредни . Точливите канџи се премногу екстремни за повеќето момци. Нивниот избор се поприродни нокти.

– Малку заоблените нокти изгледаат најприродно, а на мажите им е најпривлечно – изјави биолошкиот антрополог Хелен Фишер.

Нивните омилени нијанси
Ништо не е поубаво од класично цреша црвено, велат 40 отсто од мажите кои биле анкетирани во студијата. По црвено на листата е проѕирна розова и боја на кожа.

Големината навистина е важна
– Ноктите кои растат веднаш над врвовите на прстите се идеална должина. Изгледаат женствено, но нема да ве спречат, на пример, да му го отпакувате патентот или да му испратите бакнеж – заклучила Фишер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *