ОДМРЗНЕТЕ МЕСО ЗА САМО 10 МИНУТИ: ВИ ТРЕБА САМО 1 СОСТОЈКА ОД КУЈНАТА

ОДМРЗНЕТЕ МЕСО ЗА САМО 10 МИНУТИ: ВИ ТРЕБА САМО 1 СОСТОЈКА ОД КУЈНАТА

Овој трик се користи долго време, а е многу поздрав од топењето на месото во микробранова печка, по што многумина прибегнуваат.

Овој трик се користи долго време, а е многу поздрав од топењето на месото во микробранова печка, по што многумина прибегнуваат.

Треба да растворите една лажица обичен шеќер во топла вода, малку над собна температура (околу 40-45 степени C) и во неа да го ставите парчето месо што сакате да го одмрзнете. Ќе се одмрзне за 10 минути.

Многу е важно претходно да го извадите месото од кесата, фолијата или што и да е во кое сте го чувале.

Месото е веќе подготвено за сечење на парчиња, бидејќи се одмрзнува за само десет минути.

Не грижете се за шеќерот, бидејќи тој само ќе го подобри неговиот вкус , а текстурата ќе биде мека и нежна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *