НИКОГАШ НЕ ЧУВАЈТЕ ГИ ОВИЕ ПАРИ ВО ВАШИОТ ПАРИЧНИК, ТОА НОСИ НЕСРЕЌА: Потрошете ги што е можно поскоро

НИКОГАШ НЕ ЧУВАЈТЕ ГИ ОВИЕ ПАРИ ВО ВАШИОТ ПАРИЧНИК, ТОА НОСИ НЕСРЕЌА: Потрошете ги што е можно поскоро

Сепак, како и сите народи во светот, и нашиот има голем број верувања поврзани со парите, бидејќи тие се поистоветуваат со благосостојбата, а благосостојбата носи мир и благосостојба во семејството.

Значи, сакале да признаеме или не, парите се важен дел од нашите животи. Затоа, можеби е добро да ги слушате старешините и да постапувате со парите како што правеле тие. Постои цела низа верувања за тоа што да се прави со пари, а што да не се прави.

Имено, пари заработени со коцкање или игри на среќа, заработени нечесно, пронајдени, искинати итн. не носи среќа и затоа не треба да се чува во паричникот. Дајте им го на сиромашните или потрошете го брзо.

Не позајмувајте пари од други во понеделник, не позајмувајте пари на други во вторник и не враќајте долг во петок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *