МАЛКУ ЛУЃЕ ЗНААТ ДЕКА САМО ОВАА ДОЗА НА РАСОЛНИЦА СЕ ПИЕ ДНЕВНО: МОРА ДА ГО ПРОВЕРИТЕ ОВА ПРЕД ДА ЈА КОНСУМИРАТЕ

МАЛКУ ЛУЃЕ ЗНААТ ДЕКА САМО ОВАА ДОЗА НА РАСОЛНИЦА СЕ ПИЕ ДНЕВНО: МОРА ДА ГО ПРОВЕРИТЕ ОВА ПРЕД ДА ЈА КОНСУМИРАТЕ

Сите редовно пијат саламура, но малкумина знаат како тоа влијае на телото

Киселата зелка е вистинска ризница на витамин Ц, но за жал, не секој го сака нејзиниот вкус. Меѓутоа, оние кои редовно го јадат или пијат сок од него, брзо ќе почувствуваат подобрување во своето тело.

Сите редовно пијат саламура, но малкумина знаат како тоа влијае на телото.

Отсега ќе внимавате колку чаши пиете дневно.

Богат е со добри бактерии кои му помагаат на нашиот дигестивен систем, но не треба да земате повеќе од една мала чаша сок од кисела зелка.

Секој што реагира негативно на хистамин, исто така, треба да го консумира сокот со претпазливост или целосно да избегнува кисела зелка .

Сите ферментирани намирници, вклучително и киселата зелка, содржат хистамин, па гадење и дијареа може да се појават кај луѓе кои се нетолерантни на него .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *