ДАЛИ СЕ СЕЌАВАТЕ НА ОВИЕ ЧЕВЛИ? Од работни обувки станаа рај за женските стапала ширум светот!

ДАЛИ СЕ СЕЌАВАТЕ НА ОВИЕ ЧЕВЛИ? Од работни обувки станаа рај за женските стапала ширум светот!

Боросане за работа остануваат легенда, потсетуваат на време кога се чекаше пензија, на хуман пристап кон работата и секако задолжително почитување на работничките.

Моден тренд измислен од Југословените , „откриен“ од Лакост.
Пред неколку години, модната куќа Лакост блесна на модната недела во Њујорк со колекција која требаше да се поврзе со триесеттите и џет-сетот во опуштена атмосфера на тенискиот терен.

И навистина ја постигнаа целта во Лакост, публиката во Њујорк воодушевено ги поздравуваше нивните нови креации за пролет и лето, но интересно беше да се види како реагираа локалните трендсетерки и љубители на „крокодилот“, особено кога омиленото животно се појави на „ боросани “.

Верувале или не, скапиот моден бренд понуди платнени чевли во бела и црна варијанта кои се чиста копија на влечките за кои нашите „зрели“ генерации најверојатно имаат одредени предрасуди.

Како Боросане стана таков хит
Некогаш „Боросане“ носеа главно угостителски работници или жени кои поминуваа многу време на нозе на работа.

Тие познати влечки одамна ги немаме видено во локалните продавници „Борова“; девојки: дали сте меѓу оние кои скапо ќе ги платат чевлите на кои некогаш неправедно се смеевме?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *