ДАЛИ ЗНАЕТЕ КОЛКУ Е КОРИСНА ВОДАТА ВО КОЈА СЕ ВАРЕЛЕ ЈАЈЦАТА- После ОВА никогаш нема да ја фрлите

ДАЛИ ЗНАЕТЕ КОЛКУ Е КОРИСНА ВОДАТА ВО КОЈА СЕ ВАРЕЛЕ ЈАЈЦАТА- После ОВА никогаш нема да ја фрлите

Често се случува да ги фрлите остатоците од храната, а најмногу водата во која се зготвило нешто.

Отсега ќе се грижите за една работа, бидејќи тоа може да биде многу корисно.

Поголемиот дел од времето, сите ние ја фрламе водата по варени јајца, без да знаеме дека може да послужи како средство за обновување на растенијата. Оваа вода е богата со висок процент на калциум, што придонесува за јачината на стеблата и листовите на растенијата . Покрај тоа, може да помогне во одржувањето на pH вредноста на почвата. Никогаш не ги полевајте растенијата со топла вода, почекајте водата да достигне собна температура.

Ќе знаете дали вашите растенија имаат недостаток на калциум ако ги забележите следните симптоми:

Жолто-кафени дамки на листовите, кои се опкружени со кафеава граница, и бавен раст. Доволното количество калциум во почвата ги прави растенијата помалку подложни на болести и оштетувања.

Ако лисјата на вашите растенија се суви и немаат сјај, обидете се да ги оживеете на начин на искусни градинари.

Треба да ставите малку мајонез на чиста крпа и со неа да ги избришете листовите на растенијата. Растенијата ќе имаат прекрасни, сјајни лисја од растенија, но мајонезот ќе се распадне и целосно ќе ја собере насобраната прашина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *