ЧУДОТО ЗА КОЕ СВЕТОТ ЗБОРУВА: Побожен пчелар ПОСТАВИ ИКОНИ ВО ПЧЕЛИТЕ, кога ги отвори остана запрепастен (ФОТО)

ЧУДОТО ЗА КОЕ СВЕТОТ ЗБОРУВА: Побожен пчелар ПОСТАВИ ИКОНИ ВО ПЧЕЛИТЕ, кога ги отвори остана запрепастен (ФОТО)

Пред неколку години, луѓето раскажуваа чудно убав настан што се случил во место во близина на главниот град на Грција .

Прекрасно се случило, велат тие, кога пред повеќе од десет години, побожниот пчелар Исидорос Тиминис помислил да постави икона на Распетието Господово во една од своите пчелни кошници.

Набргу потоа, кога ја отворил кошницата, се зачудил – пчелите ја „извезеле“ иконата со восок и ги оставиле само лицето и телото на Исус Христос откриени .


Оттогаш, секоја пролет ги става иконите на Спасителот, Богородица и Светецот во кошниците со пчели , а резултатот е секогаш ист.

Еднаш од манастирот донесов рачно насликана икона, која ја претставуваше Голгота со три крста. Пчелите ја „извезеле“ целата површина на композицијата со восок, а на десната страна јасно се гледаат крстот Христов и покајаниот крадец, додека крадецот од левата страна на крстот бил покриен со дебел слој восок.

Последен пат кога заминав, ставив икона на свети првомаченик и архиѓакон Стефан. Како што можете да видите, целата икона е покриена со восок, оставајќи ги изложени лицето и телото на светителот – вели Исидорос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *