ТРИ работи од куќата НИКОГАШ не позајмувајте: Така среќата и ПАРИТЕ ќе го напуштат вашиот дом

Бидете внимателни со позајмувањето и подарувањето работи од дома
ТРИ работи од куќата НИКОГАШ не позајмувајте: Така среќата и ПАРИТЕ ќе го напуштат вашиот дом

Мајсторите на фенг шуи веруваат дека предметите можат да пренесат енергетски вибрации или одредени чувства, а исто така можат да привлечат расправии и несреќи во куќата. Затоа треба да внимавате со позајмувањето и подарувањето работи од куќата, но и личните предмети.

Позајмувањето паричник како и чанта се смета за многу непријатно во фенг шуи. Ова е поврзано со парични одливи и неочекувани трошоци. Ако имате луксузни гардероба, тоа важи и за нив.
Иако е вообичаено некои пријатели да си позајмуваат облека, во фенг шуи тоа не се практикува. Се советува редовно да ја прегледувате и средувате облеката, како и да го исфрлате она што не го носите и во кое повеќе не се чувствувате убаво.

Сепак, ваквите парчиња не треба да се позајмуваат, туку да се посветат од срце на личноста на која ќе ги подарите. Иако се подразбира дека облеката ќе ја перете, пеглате и шиете, доколку е потребно, а да ја испере и примачот на подарокот.Се советува да се потопува во ладна вода во која е растворена грст сол, да се чува околу половина час, а потоа да се измие.

Истото треба да го правите и ако купувате некоја облека во продавници со половна облека – продавници „секнд-хенд“.
Не е добро да ги позајмувате вашите папучи на други, се верува дека тоа може да донесе проблеми на работа, застој во професионалното напредување. Ако не ви се допаѓа гостите кои се шетаат по дома по чевли, набавете неколку пара од најтенките влечки, како хотелски, кои би можеле да им ги понудите веднаш штом ќе пристигнат.

Конечно, фенг шуи вели дека не треба никому да позајмувате часовник. Кога ќе го вратите на раката, со себе ќе ја донесете сета лоша енергија што може да му пречи на личноста, особено ако е во лоша фаза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *