МАНАСТИРСКА ПИТА БЕЗ КАПКА МАСЛО, толку добра што ќе ја јадат и тие што не знаат што е пост

МАНАСТИРСКА ПИТА БЕЗ КАПКА МАСЛО, толку добра што ќе ја јадат и тие што не знаат што е пост

Питата е полна со фил за да може компленото да го замени вашиот оброк
Неопходно е:

  • 500 гр. кори за пита
  • 2-3 праз
  • 2 црвени пиперки
  • 2 лути пиперки
  • 500 гр. шампињон
  • 300 гр. снегулки од соја
  • Масло, сол, бибер, оригано

Намачкајте ја кората со минерална вода и масло.

Деталниот начин на подготовка можете да го погледнете во видеото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *