ЧУВАТЕ КАРТОНИ И КУТИИ ЗА ЈАЈЦА? Престанете да го правите тоа сега! Еве зошто треба да ги фрлите ВЕДНАШ!

ЧУВАТЕ КАРТОНИ И КУТИИ ЗА ЈАЈЦА? Престанете да го правите тоа сега! Еве зошто треба да ги фрлите ВЕДНАШ!

Кога станува збор за повторна употреба на пакувањето, во повеќето случаи тоа е идеална идеја и за околината и за нашиот паричник.Меѓутоа, кога станува збор за кутии со јајца, приказната е нешто поинаква и треба да се внимава повеќе отколку што мислевме. Политиката за квалитет на јајца дури наведува дека малите пакувања не смеат да се користат повторно . Затоа, картонските кутии или картоните со јајца мора да се фрлат по првата употреба.

Проблемот е во картонот од кој се направени, не можат да се чистат и перат, па често се загадени со бактерии. Исто така, секогаш мијте ги рацете темелно по ракување со пакувањето за да спречите пренесување на бактерии.

Избегнувајте ставање јајца или пакување јајца на чисти работни површини.
Кога ги кршите, внимавајте содржината на јајцата да не дојде во допир со надворешната површина на лушпата.
Сите прибор, садови и работни површини кои биле во контакт со јајца или пакување јајца мора да бидат темелно исчистени.

Веднаш фрлете ја празната амбалажа и не ја употребувајте повторно.Измијте ги рацете темелно по ракување со јајца и/или пакување јајца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *