СТРЕСОТ Е ИЗВОР НА МНОГУ БОЛЕСТИ: Еве како да ги избегнете со едно растение

СТРЕСОТ Е ИЗВОР НА МНОГУ БОЛЕСТИ: Еве како да ги избегнете со едно растение

Умот станува преоптоварен, што доведува до тремор, палпитации, вртоглавица, потење и отежнато дишење.

Стравот од понижување, засрамување, умирање или кој било друг негативен настан што изгледа надвор од ваша контрола, ја троши вашата енергија и ви ја намалува силата.

Станувате толку несигурни што повторувате одредени дејства одново и одново, како на пример да проверите дали сте ја заклучиле вратата, дали има истекување на гас или дали сте го исклучиле светлото.

Депресијата, негативноста и стравот стануваат доминантни емоции. Повеќе не можете да функционирате нормално на работа и дома. Помислете дека нема излез од овој маѓепсан круг. Сепак, постојат билки кои можат да ви помогнат.

Најдобар хербален лек против анксиозност и стрес, корен од сладунец (лат. Glycyrrhiza glabra). Ова растение има голема лековита вредност, корисно е за многу заболувања.

Содржи соединение поврзано со кортизол, кој му помага на телото полесно да се справи со анксиозноста и стресот. Понатаму, ги нормализира функциите на надбубрежните жлезди, го смирува умот и го поттикнува рационалното размислување.

Исецкајте парче корен од сладунец и ставете го во сад со топла вода. Се вари половина минута и се трга од шпорет. По дваесет минути, процедете го чајот и додадете една лажичка мед или сируп од агава. Пијте го чајот три пати на ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *