ЈА ИЗЧИСТИЛА КАДАТА СО ЕДНА СОСТОЈКА ОД КУЈНАТА: Нема да верувате за што се работи

ЈА ИЗЧИСТИЛА КАДАТА СО ЕДНА СОСТОЈКА ОД КУЈНАТА: Нема да верувате за што се работи

Каролина Мекали сподели видео на својот профил на TikTok во кое покажа како се чисти када во неколку брзи чекори, а нејзиниот совет воодушеви многумина, пишува Дејли Мејл.

Чистењето на кадата е работа што мора да се прави редовно, за да се спречи формирање на мувла, а една мајка открила одличен трик како да го направи тоа на едноставен начин користејќи само три производи – сода бикарбона , оцет и детергент за садови .

Првото нешто што треба да направите е да натопите три крпи во оцет и да ги ставите над славината на кадата за да ги отстраните сите несакани бактерии и нечистотија.

@carolina.mccauley

Make your bathtub sparkle ?✨ #cleaningtips #cleaninghacks #satisfyingvideos #homehackswithcarolina #cleaningasmr

♬ Sunday – HNNY

Следно, ставете сода бикарбона во одводот и истурете во чаша оцет за да го исчистите одводот од остатоци. Оцетот е вообичаен природен производ кој се користи за убивање бактерии и дезинфекција на површини бидејќи се состои од оцетна киселина, додека сода бикарбоната предизвикува нечистотија и маснотии да се растворат во вода, а може да се користи и за чистење на различни површини и облека.

На крајот, ставете малку сода бикарбона по целата површина на кадата и додадете детергент за миење садови врз содата бикарбона, а потоа исчистете ја кадата со мек сунѓер. Исплакнете сè темелно со топла вода, внимавајќи да не оставите сапун или пена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *