Рускиот лекар не шокираше: СРЦАТА и крвните садови ни страдаат поради ова ГОТВЕНО јадење кое СИТЕ го обожаваат.

Семеен ручек денес не може да се замисли без ова јадење, но руски лекар тврди дека е „убиец“ на крвните садови и срцето
Рускиот лекар не шокираше: СРЦАТА и крвните садови ни страдаат поради ова ГОТВЕНО јадење кое СИТЕ го обожаваат.

Доктор Андреј Бобровски, руски нутриционист и доктор на медицински науки, открил дека супата од месо, од секаков вид, може да биде штетна за здравјето.

Како што објасни, ако редовно го јадете ова домашно јадење, го зголемувате ризикот од развој на кардиоваскуларни заболувања.

– Докажано е дека многу современи болести се поврзани со постојана употреба на заситени масни киселини, односно животински масти – рече д-р Бобровски и објасни дека мислел на болести како што се атеросклероза, кардиоваскуларни заболувања, инфаркт и мозочен удар.

Д-р Бобровски го привлече вниманието на опасноста од популарното јадење. А „тајната“ е дека неговата редовна употреба незабележливо му штети на срцето. Факт е дека, според лекарите, негативното влијание на заситените масни киселини врз здравјето понекогаш се забележува предоцна, бидејќи, на пример, атеросклерозата се развива со години без да се почувствува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *