ПОВЕЌЕ НЕ КУПУВАМ СИРЕЊЕ: Три состојки со кои секој може да го направи дома

ПОВЕЌЕ НЕ КУПУВАМ СИРЕЊЕ: Три состојки со кои секој може да го направи дома

Доколку имате млеко, можете сами да го направите ова вкусно сирење. Многу добар рецепт за кој се потребни само 3 едноставни состојки кои веројатно веќе ги имате во вашата кујна.
Едноставен рецепт за вкусно домашно сирење направено од обично млеко.

Лесно е да се направи сирење дома.
И со сите средства, секогаш користете свежо подготвен.

Од состојките ќе ни требаат:

  • 1 литар млеко (2,8% или повеќе)
  • 3 јајца
  • 200 мл обичен јогурт
  • 1 лажичка сол

А детални упатства за тоа како да се подготви ова фино сирење се тука:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *