НАРОДНИ ВЕРУВАЊА ЗА НИКОГАШ ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ПАРИ: Сигурно не сте чуле за 1 РАБОТА со МЕТЛА

НАРОДНИ ВЕРУВАЊА ЗА НИКОГАШ ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ПАРИ: Сигурно не сте чуле за 1 РАБОТА со МЕТЛА

И додека сите внимателно ги читаат фенг шуи препораките за благосостојба, треба да се напомене дека и српското народно наследство изобилува со верувања и предлози како да се соберат пари во куќата и да се зачуваат.

Како да добиете пари во куќата? Ако некогаш сте побарале финансиски совет од постар домаќин, сте научиле дека на пријател не му позајмувате пари во вторник и дека од шефот ќе барате покачување само во среда, во текот на работниот ден.

Сигурно ви е кажано дека сите работи поврзани со пари треба да се прават само наутро, бидејќи вечерните и ноќните пресметки од овој вид водат до пропаст.

Пари во вашиот џеб
Ставете ситни книжни пари, на пример 10 или 20 динари, во џебовите од палтото во плакарот, но не случајно ставајте пари во дупнати џебови . Не позајмувајте сол или леб на соседите, бидејќи тогаш финансиската сигурност ќе им помине.

Метла со рачката свртена кон подот
Метлата во куќата треба да стои така што рачката и е на подот, а во најмалиот џеб од паричникот треба да се чува мала банкнота. Општеството треба да ѝ направи и среќна сметка – првите пари заработени од работа или оние што ви ги дал некој добар – тие пари никогаш, никогаш не се трошат.

Треба да чувате монети, а вашиот паричник никогаш не треба да биде празен – секогаш треба да имате барем неколку монети со вас. Во куќата секогаш мора да има една голема сметка, која мора да ја чувате најмалку една година, за да може да се наполни со вашата енергија и да почне да привлекува други пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *