Лист од ЗЕЛКА и МЕД: Малкумина се запознаени со чудотворната МОЌ на ова ОБЛОГА

Лист од ЗЕЛКА и МЕД: Малкумина се запознаени со чудотворната МОЌ на ова ОБЛОГА

Силниот природен лек кој ви го носиме е еден од најдобрите начини за борба против бронхитис и кашлица.
Лист од зелка со мед, тоа е навистина висококвалитетен народен лек за кашлица.Нема возрасна граница за овој третман, тој е подеднакво ефикасен и за мали деца и за целосно возрасни возрасни.

Ќе ви требаат само 2 состојки: 1 главица зелка, мед

А вака се подготвува облогата:
Најпрво, нежно одвојте еден лист од главата.После тоа, треба да го ставите листот зелка во топла вода неколку минути.
Ќе стане топло и меко. Потоа намачкајте мед на едната страна. Поставете ја страната каде што е медот на градите.

Над зелката ставете најлонска кеса и завиткајте ја со марама или крпа.
Ако кашлицата е силна, ќе бидат потребни две листови зелка – едниот се става на градите, а другиот на грбот. Отстранете го завојот наутро. Кожата се брише со влажна крпа или местото каде што беше завојот и се што извлекол се мие.

Ако бронхитисот е на самиот почеток, резултатот ќе биде видлив веќе по првата употреба. Третманот се спроведува пет ноќи. А наскоро нема да остане ни трага од оптоварувачката кашлица Активните состојки на медот и зелката, како и топлината придонесуваат за намалување на кашлицата и исчезнување на воспалителниот процес. Можете да го менувате медот со топло рицинусово масло.

Ова се само неколку од големите придобивки од обвивката од зелка! Кажете им на вашите пријатели за неговите чудесни моќи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *