КОГА ДОЗНАЛ ДЕКА НЕГОВАТА ЖЕНА Е БРЕМЕНА, ОСТАНАЛ БЕЗ ЗБОРОВИ: Не смеел да и каже една работа

КОГА ДОЗНАЛ ДЕКА НЕГОВАТА ЖЕНА Е БРЕМЕНА, ОСТАНАЛ БЕЗ ЗБОРОВИ: Не смеел да и каже една работа

Довербата во врската и бракот е клучна, но што се случува кога довербата е изневерена? Дали може да се продолжи или е непремостлива пречка? Со ова прашање се соочил и 44-годишен маж кој е разведен, има 3 деца и бил подложен на вазектомија .

Запознал 43-годишна жена со која стапил во сериозна врска, а потоа се појавил неочекуван проблем.

Кога ја запознав, таа веќе имаше 43 години, рече дека не сака деца, а мислеше дека и поминало времето за родителство. Бидејќи беше јасна дека не сака наследници, не и кажав за вазектомијата што ја направив уште пред да се запознаеме – ја започнува приказната овој човек, а пренесува The Sun.

Проблемот е што знам дека не може да има деца затоа што го направив тоа што го направив, а таа само ми кажа дека е бремена! Беше толку среќна што ќе стане мајка, иако во подоцнежните години, што и јас се преправав дека сум среќна

Не знам како да и кажам дека знам дека детето не е мое, бидејќи имав вазектомија. И јас не знам со кого ме изневеруваше, но веќе не ми е важно. Само не сакам да ја изгубам. Размислувам да се преправам дека сум мое дете. Сакам да се обидам да го сакам како да е навистина мој иако знам дека не е, за да не го изгубам. И јас сакав да се оженам со неа –

Советите што ги доби беа следниве:
Врската никогаш не треба да се заснова на лаги. Велиш дека веќе си во сериозна врска, а не си била прва што и кажала за вазектомијата. Ако сакате да останете заедно, мора да ѝ ја кажете вистината и да ја прашате чие е тоа дете поради вашите сомнежи. Само ако го надминете сето тоа, можете да останете заедно и да размислувате за брак

Вазектомијата не значи дека 100% не можете да имате дете, секогаш има минимални шанси. Потребна е ДНК анализа за да се утврди ова. Ако ја замолите да направи ДНК анализа за да потврди дали сте или не сте татко на детето, тоа најмногу би ја повредило, но само така ќе ви биде јасно дали детето е ваше –

Биди отворен со неа. Објаснете ѝ дека се плашевте да не ја изгубите и затоа не и кажавте за вазектомијата и изразете разумно сомневање за идното дете кое би можело да биде ваше, иако шансите за тоа се мали – беа само дел од реакции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *