Познат руски психолог открива: Најсреќните жени ги имаат овие три особини

Happy young woman in earphones is listening to music with smart phone, jumping on bed, singing and smiling

Познат руски психолог открива: Најсреќните жени ги имаат овие три особини.
Изјавите на рускиот психолог Михаил Лабковски секогаш предизвикуваат многу коментари.
Овој пат се занимаваше со карактеристиките на најсреќните жени.
Михаил Лабковски смета дека жените никогаш не треба да се преправаат дека се некој друг, особено за да го импресионираат потенцијалниот партнер. Бидете искрени и реални, вистинските вие, онакви какви што навистина е вашата природа.

Не се враќајте назад во времето! Многу жени постојано го преиспитуваат своето минато и се прашуваат дали можеле поинаку, кои грешки би можеле да ги поправат.

Не гледајте често наназад, не живеејте така што минатото ја обликува вашата сегашност – ова станува пречка за среќна иднина. Бидете сигурни во себе и во своите способности – некои работи се случуваат со причина, за да ве поттикнат и да ве направат токму такви какви што сте сега – совршени.

Имајте свое мислење! Михаил Лабковски смета дека е погрешно да се верува дека идеална жена е онаа која е „глупава“ и попустлива. Посочува дека среќна и успешна жена е онаа која има карактер, знае да постигне компромис, да најде заеднички јазик, но и да се истакне и да се држи до својот став. Среќа има и жена која има самодоверба.

Работете на самољубие и почит! сакајте се на здрав начин, поврзете се со вашето битие и разбудете го најдоброто во себе, она што навистина сте. Формулата за среќа е едноставна – работата на себе е кратенка до животот за кој сонувате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *