ИМАШЕ САМО 15 ГОДИНИ КОГА СЕ ПОРОДИ И ГО ДАДЕ НА ПОСВОЈУВАЊЕ: А после 35 години тој само се појави зад нејзиниот грб

ИМАШЕ САМО 15 ГОДИНИ КОГА СЕ ПОРОДИ И ГО ДАДЕ НА ПОСВОЈУВАЊЕ: А после 35 години тој само се појави зад нејзиниот грб

Стејси го дала својот син на посвојување како петнаесетгодишен, а тој решил да ја бара после 35 години

Американка по име Стејси Фацек како тинејџерка на само 15 години родила момче, не знаејќи што да прави во тој момент. На крајот се откажала и ја донела најтешката можна одлука, а тоа е да го даде бебето на посвојување.

Кога го однела во установата и го предала на социјалните служби, тогаш последен пат имала некаков контакт или информација за своето дете.

Момчето било посвоено од семејство од Питсбург и го добило името Стивен. Неговото ново семејство никогаш не криело од него дека е посвоен, а поголемиот дел од детството, како што еднаш открил, го поминал прашувајќи се која е неговата вистинска мајка.

Стивен ја запознал својата мајка кога имал 35 години

Станал војник, а потоа ветеран и во еден момент целосно изгубил секаква надеж дека некогаш ќе ја најде мајка си. Тој конечно се откажа од потрагата кога клучните документи беа изгубени во поплавата.

Меѓутоа, како што често се случува судбината да интервенира во такви приказни, трошката надеж на Стивен дека еден ден сепак ќе ја запознае мајка си се појави во 2017 година, кога беше донесен закон според кој посвоените деца добиваат право на пристап до матичната книга. можат да дознаат сè што ги интересира за нивното раѓање. Секако, Стивен не губеше ниту момент.

Во тоа време тој веќе наполнил 35 години и дознал дека неговата биолошка мајка е Стејси Фејкс. Сакајќи повторно да ѝ влезе во трага и да стапи во контакт со неа, решил да ја најде, а прво ја побарал на социјалните мрежи. Гледајќи дека на таа мрежа неколку жени делат исто име и презиме, тој се обидел да си ја проба среќата, контактирајќи со секоја од нив со надеж дека ќе ја најде вистинската што ја бара.

Стивен ја побарал својата мајка на социјалните мрежи

Стивен испрати порака до секој од нив, а потоа го доби одговорот што го чекаше толку многу години.

– Пишував СМС и реков: „Еј, имам едно чудно прашање! Дали можеби во 1982 година дадовте момче на посвојување?“ Кога таа рече да, и реков дека мислев дека е мојата биолошка мајка – открил Стивен.

Дека ништо не е случајно и дека имаат многу заеднички работи покажа и тоа што и двајцата беа дел од истото здружение на бранители, а и двајцата сакаа да трчаат маратони.

Решен да ја изненади својата мајка и конечно да ја запознае, Стивен го замолил своето здружение да го стори тоа на маратонот што го трчала. Тој исто така сакал камерите да ја снимат нивната прва средба.

Сакајќи да му соопшти на целиот свет што следува, тој се јавил на локалната телевизија. Иако Стејси знаела дека конечно ќе го запознае своето дете, тој успеал да ја изненади. Тој се прикраде зад неа и само се фрли во нејзината прегратка. Сите собрани не можеа да ги задржат солзите, а вознемирената Стејси низ нејзините врисоци постојано повторуваше една иста реченица: „Не можев да те држам во раце“.

Тоа беше изненадување, навистина големо изненадување. Го чекав тоа со години. Отсекогаш сакав да го најдам, но не знаев дали е лут на мене. Се плашев, не знаев дали ме мрази. Сè ми беше толку трогателно и емотивно, да го допрам по толку години – изјавила Стејси за американските медиуми.

Стејси и нејзиниот син останале во контакт по првата средба.Стивен ги сретнал и неговите полусестри, кои исто така биле пресреќни што го запознале и рекле дека знаеле дека постои и дека чекале момент да го видат. Денес Стивен е во контакт со своето биолошко семејство и сите се обидуваат да го надоместат изгубеното време заедно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *