НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЛОБОДИ ОД ПОРАНЕШНИОТ МАЖ: Таа е во нова врска, но тој продолжува да го прави ОВА, КАТАСТРОФА

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЛОБОДИ ОД ПОРАНЕШНИОТ МАЖ: Таа е во нова врска, но тој продолжува да го прави ОВА, КАТАСТРОФА
Жена побарала помош од терапевт поради нејзиниот поранешен сопруг кој упорно сака да и се врати во животот

Многу парови кои се разделуваат и одлучуваат да одат по својот пат, често ја ставаат благосостојбата на своите деца на прво место и покрај тоа што имаат нов живот и нови можности пред нив. Затоа тие обично остануваат во добри односи.

Така мислела една жена која се развела од сопругот пред 15 години, а сега има четириесет години. Иако мислеле дека нивниот брак е идиличен и дека животот ќе го поминат заедно, околностите ги натерале среќата да ја бараат на друго место. Поради двете деца кои заедно ги одгледувале во бракот, решиле спогодбено да го прекинат бракот и да им бидат приоритет.

Во својата љубовна исповед за Mirror, жената откри како нејзиниот сопруг минува низ средовечна криза, а тој и кажа како донел некои погрешни одлуки во врска со нивното раскинување. Таа решила да продолжи понатаму, но после толку години сфатил дека животот му е кошмар без неа и сега сака да се врати и да направи се за семејството. Жената откри дека нејзиниот поранешен партнер сфатил колку ја сака сега и се труди да биде повнимателен од порано.

Се борам со тоа, тој е секогаш наоколу – се јавува, праќа пораки, се појавува на прагот. Продолжив емотивно и сакам да продолжам со мојот живот правилно. Не сакам да бидам ужасен, но како да му кажам дека не мора да чувствува одговорност за семејството и дека е готово? – му признала жената на брачниот советник и побарала помош.

Исто така, таа истакна дека не сака да му дава надеж за помирување на бившиот бидејќи се што чувствува за него е пријателство , пред се затоа што тој е татко на нејзините деца.

Психологот ја советувал жената дека е подобро да не се дружи со бившиот, и да не се дружи бидејќи и двајцата треба да имаат нов живот еден без друг. Таа препорача комуникацијата да биде официјална во однос на се што е поврзано со децата и толку. На жената и открила дека имала афера со бившиот сопруг и дека тоа почнало да влијае на нејзината нова врска. Ако е решена да продолжи понатаму и да се посвети на запознавање нови луѓе и воспоставување врски, таа треба да повлече јасна линија со минатото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *